Učitaje prijašnje vijesti
Davor Novevski

OSAM TIPOVA BIRAČA Koji ste od njih?

Davor Novevski u zadnjih nekoliko godina četiri puta je radio kao član biračkih odbora, a s obzirom da su u nas  izbori češće nego reprize Dadilje, mogao bi nastaviti tim tempom. Iz bogatog iskustva i kontakta s biračima, pročitajte njegov popis osam tipova birača i provjerite koji ste od njih. 
LUCIJA KOMAIĆ

LOKALNI IZBORI 2017. Budite glas odluke u nikad neizvjesnijim izborima

Dubrovnik 21. svibnja bira novu lokalnu vlast, a s obzirom na velik broj kandidata, lista i političkih opcija može se reći kako ishod izbora dugo nije bio ovoliko neizvjestan. Ništa se još uvijek ne zna. Šanse za drugi krug, koji je neizbježan, dijele svi kandidati. Sve ovisi o tome jesu li uspjeli uvjeriti birače kako su baš oni najbolja opcija za voditi Dubrovnik sljedeće četiri godine. 
davor novevski

Dođi da ti gatam iz francuske salate

Nesanica je zajebana stvar. Kaže Edward Norton u Klubu boraca da kad patiš od nesanice nikad ustari ne spavaš, ali nikad baš nisi ni budan. Znaju to oni koji spavaju toliko „mekano“ da ih probudi svaki nadobudni majmun koji se u gluho doba noći  vraća iz ljubavnih pohoda motorom koji izgleda ko malo jače biciklo, ali prdi ko ruski T-34, pa onda onako nenaspavani idući dan bauljaju putem ko Šeks među saborskim klupama.
Davor Novevski

Glup narod zaslužuje jednako glupu vlast

Možete varati neke ljude svo vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude svo vrijeme – rekao je netko tko očito nije živio u Hrvatskoj pogrešno zaključivši da ne mogu baš svi ljudi na 500 kilometara kvadratnih biti totalni debili.
IVANA MIJIĆ VULINOVIĆ

PRAVNI SAVJETI ZA PODSTANARE Ovo morate napraviti kako biste se zaštitili od izbacivanja i ostalih problema

Dubrovačka pravnica za Dubrovački dnenvik otkriva kako se zaštititi od najmodavaca koji se ponašaju kako im se prohtije. 
Davor Novevski

KOMENTAR Ne ubij! (Ako nisi iz dobre familije)

Sve životinje su jednake, ali neke su životinje jednakije od drugih – rekle su Orwellove svinje još 1945. i otada taj citat koriste svi živi, najčešće oni koji Životinjsku farmu nisu ni pročitali, a za Georgea Orwella misle da je novi stoper Manchester Uniteda.
IVANA MIJIĆ VULINOVIĆ

SMIJETE LI SNIMITI POLITIČARA KOJI UGOVARA MITO? Je li fotografiranje na Stradunu, na prozoru zabranjeno ili ne?

U današnje vrijeme lažnih profila, Youtubea i ostalih beskonačnih mogućnosti koje Internet pruža svima koji žele nešto tajno učiniti javnim, iz ovih li onih razloga, čini se gotovo pa suvišnim pričati što se smije a što ne. Ipak…
davor novevski

UVRIJEDI ME, ZAR NE VIDIŠ DA GORIM Nitko i ništa ne bi smjelo biti izuzeto od propitivanja!

Kako možeš nacrtati Batmanov znak na uskršnjem jajetu?! To je nepoštivanje Uskrsa i vrijeđa me kao vjernika!
Pijana posla

NE BISTE VJEROVALI ZBOG ČEGA U dubrovačkom kafiću napadnut novinar Maro Marušić

Ako si jedan od ova tri horoskopska znaka, mogao bi se jako iznenaditi zašto je napadnut dubrovački novinar
Komentar

SVI NA ULICE, NE BUDITE GUZICE! Za one koji još uvijek 'sumljaju' je li vrijeme za promjenu

SUM-LJAM – poznata indijska božica, zaštitnica maloumnika, idiota i nepismenih sponzoruša koje SUMLJAJU, ali NEZNAJU da se tako ne piše, a da budemo iskreni, čisto ih i zaboli neka stvar. Love imaju, a kad i ako im je ponestane, tu je država (čitaj mi, čitaj ovce za šišanje) koji će ih izvući iz problema.
KROZ PRIZMU ZAKONA

RAZVOD I PRIVREMENE MJERE Ovo su prvi koraci koje treba poduzeti

''O razvodu sam se zadnje vrijeme dosta i previše napričala da sam sama sebi dosadila. Ipak, jedan detalj čini mi se ipak da je u cijeloj toj razvodnoj priči zanemaren, a malo je reći da je važan. I zato ću ovu kolumnu posvetiti privremenim mjerama prije ili tijekom brakorazvodnog postupka,' piše Ivana Mijić Vulinović. 
Davor NovevskI

KOMENTAR Što to Seve, Jacques i Thompson imaju zajedničko, uz pokoju mrlju u karijeri

Nisam mislio pisati o Agrokoru, Todoriću i svim sranjima koja se se u zadnje vrijeme događaju s najpoznatijim hrvatskim tajkunom koji zadnjih dana i ovako iskače iz (K+) paštete. Doista nisam namjeravao uskočiti u taj vagon misleći kako su mediji ionako pretrpani informacijama i poluinformacijama do te mjere da sve po malo počinje sličiti na meksičku sapunicu, pogotovo otkad se u cijelu priču uključio i nekakav tip koji sliči na plod ljubavi Pocahontas i Enriquea Iglesiasa, a zadatak mu je, valjda, u pauzama od nastupa po trash partijima spasiti Todorića i hrvatsku ekonomiju.
Strah

OTVORENO PISMO DUBROVČANINA 'Volio bih da sve blagajnice Konzuma dobiju otkaz'

Zaposlenici Konzuma boje se što će s njima biti u budućnosti. Za njih bi bilo najbolje da - dobiju otkaz
Učitaj još vijesti