Učitaje prijašnje vijesti
Sezona kiselih kukumara

Najveće cajke u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik događaju se svake godine 10. srpnja, i dogodine će!

Vrijeme kiselih kukumara u punom je zamahu. Mnoštvo pučanstva, među njima i političari, spojili su blagdane i uživaju u blagodatima kombinacije slobodnih dana, godišnjih odmora i praznika.
NOVA GLAZBENA LISTA

DJ Marin Ivanović 'zapalio' publiku na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik

U subotu uvečer na taraci Umjetničke galerije navodno se puštala neka nepoćudna glazba zbog koje su se stanovnici koji žive u blizini osjetili uvrijeđenima.
Oprost

KOMENTAR POVODOM OLUJE "Isus Krist je četnik i ljubitelj Srba" (OPREZ, TEKST NIJE ZA GLUPANE)

Stavovi Isusa Krista o Oluji su, realno gledajući kroz hrvatsku i katoličku prizmu, četnički i izdajnički
KOMENTAR

Nakon premlaćivanja taksista na Obodu, neki su se Dubrovčani ponašali k'o kreteni

U Dubrovniku se danas održao prosvjed jedne skupine. Ni prvi, ni zadnji.
POLITIKA

PUNO BABA, KILAVA STRANKA Ovo su kandidati koji se bore za predsjednika dubrovačkog SDP-a

Ljeto i godišnji odmori političarima tradicionalno počinju krajem srpnja, a budući da i onako preko godine odmaraju, zapravo se ništa ne mijenja i svi zajedno možemo biti sigurni kako se ništa pokvariti neće. Spori vlakovi će i dalje prometovati, zrakoplovi će voziti, liječnici liječiti, vatrogasci gasiti, poštari nositi poštu.
Zapisi Luka Spaljetka

ISPOVIJEST ISPALJENOG DUBROVČANINA 'Zovem se Luko i obožavam mučiti životinje'

Nisu svi životi jednako vrijedni
Osvrt

GENERACIJA DEVEDESETIH Zbog ovoga su to bila vremena kad su roditelji molili djecu da uđu konačno u kuću, a ne obratno

I dok se danas devedesete najčešće spominju u kontekstu slavnog pitanja koje glasi; „đes' bijo devedesetprve, pička ti matern'a?“, mnoge  za to razdoblje vežu neke druge, gotovo isključivo pozitivne asocijacije, posebno one rođene na samom kraju osamdesetih, koji se rata gotovo uopće ne sjećaju. Ovo je osvrt sretne tematike, koji se bavi Hugom i Oliverom Mlakarom. Za ove druge teme okrenite na Bujicu.
Nemoguća misija

Ekskluzivno otkrivamo zašto park Gradac godinama nije obnovljen i kakva mračna tajna stoji iza toga

Postoje teška pitanja koja muče čovječanstvo i na koja nije nimalo lako dati odgovore
KOLUMNA

Liga prvaka igra se u Konavlima

Neki dan sam na jednom navijačkom forumu vidio jedan upečatljiv transparent. Autori su navijači malog irskog kluba koji su napisali; Turn off your television – turn on your passion, a ispod toga malim slovima support your local team. Nazahvalan je posao takve stvari prevoditi, ali hrvatska verzija bi glasila; ugasi televiziju, upali strast. Navijaj za svoj lokalni tim. 
KOMENTAR

TRAGEDIJA PROSJEČNOG RADNIKA U DUBROVNIKU Daj mi 10 tisuća kuna, smještaj i vikend, al' nemoj me da radim

Dubrovačka Republika je prva u Europi ukinula ropstvo. Dubrovnik je biser Jadrana. Dubrovnik je grad s najmanjom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj. Dubrovnik ruši turističke rekorde. Dubrovnik je najsnažniji hrvatski brend. Dubrovnik ima najbolje radnike na svijetu. Dubrovnik ima najbolje radnike na svijetu? 
Komentar

Može li i čovjek u kolicima nekad biti stoka?

„Brat od babine mi zaove pozna jednog tipa koji je bio u kolicima, ali je onda naučio hodati“. Ili: „Čuo sam da ima jedan rehabilitacijski centar u kineskoj pokrajini Sečuan gdje te nauče opet hodat.“ Ili: „sve je to u glavi. Moraš se puno trudit pa ništa nije nemoguće.“ I meni osobno najdraža: „daće bog. Treba samo vjerovat.“
LIM OD 7,5 MILIJARDI KUNA

Tko zaboravlja svoju prošlost, Hasanbegović mu je budućnost

Nema čak ni referenduma o promjeni naziva Trga maršala Tita. Znali su i Hasan i Esih kako bi referendum zapravo postao referendum protiv njih samih pa su cijedili Bandića dvadeset dana za par glasova podrške u zagrebačkoj Skupštini. Jadni i izmrcvareni gradonačelnik je po cijenu svoje glave ipak odlučio otkinuti glavu Josipu Brozu. 
Nema više zore

Umro je još jedan kultni dubrovački kafić

Kafić Fontana unutar zidina ovo ljeto promijenio je ruho, a i naziv. Sada se zove Fontana Pub, i od kultne betule postala je još samo jedna bezlična Karaka u nizu, objekt bez domaćih ljudi, okrenut strancima s visokim cijenama i bez one dobro poznate kućne atmosfere, koja je staru Fontanu krasila dugi niz godina, i gdje su se Dubrovčani osjećali kao da su u svom dnevnom boravku
Učitaj još vijesti