Zanimljive erogene zone kod muškaraca i žena

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: she.hr
Za G-točku ste vjerojatno svi čuli, ali znate li za točke P i F? Donosimo vam sve poznate erogene zone koje će svakako oživjeti vaš seksualni život.

 

Svaki dio tijela može biti područje seksualnog užitka, zavođenja ili potencijalno orgazma. Međutim, postoji nekoliko područja koja su nešto uzbudljivija od drugih - posebno G-točka kod žena te F i P kod muškaraca.

Muške erogene zone

F-točka

Frenulum je trokutasto područje odmah ispod vrha penisa. Prekriveno je vrlo osjetljivim živčanim završecima što ga čini jednim od najvažnijih područja u cijeloj genitalnoj regiji. Pokušajte stimulirati taj dio penisa tijekom oralnog seksa i to tako što ćete prelaziti jezikom preko njega. Dobro bi bilo i da nježno pušete zrak u područje F. To će ga oduševiti.

Vanjska P-točka

Prostata je vrlo osjetljiva i neki muškarci (ali ne svi!) osjećaju veliko zadovoljstvo kada se vanjski ili unutarnji dio prostate stimulira. Riječ je o području od kraja njegovih testisa pa do stražnjice. Taj dio možete stimulirati prstima i jezikom. Takvi će ga potezi izludjeti. No prije nego što krenete s tim, provjerite spada li vaš partner u skupinu muškaraca koji to vole.

Unutarnja P-točka

Ako želite stimulirati unutarnju P-točku, morat ćete s partnerom izgraditi duboko povjerenje, ali će vam jednako tako biti potrebno i puno prakse. Naime, stimuliranje unutarnje P-točke zahtijeva prste u njegovoj stražnjici što znači da ih kao prvo morate namazati kako bi lakše mogli kliziti. Prstima lagano pritišćete dio unutrašnjosti blizu penisa. To mu izaziva veliko zadovoljstvo, ali nipošto to ne radite samoinicijativno. Najprije se dogovorite s njim.

Koljena

Da, koljena, odnosno predio iznad čašice koljena osjetljiv je kod muškaraca kao i kod žena. Poljubite li ga u to osjetljivo mjesto, brzo će se uzbuditi. Čak i lagan dodir može prouzročiti da mu zaklecaju koljena!

Stopala

Možda se neki sjećaju razgovora Vincenta i Julesa o masaži stopala u legendarnom filmu „Pakleni šund"? Ako ne, znajte: čovjek koji nije probao masažu stopala, ne zna koliki užitak to pruža! Skinite mu čarape, primite mu stopala i masirajte: nije važno poznajete li ikakve tehnike masaže - radite ono što mislite da bi i vama godilo!

Donji dio trbuha

Donji dio trbuha pun je živčanih završetaka osjetljivih na dodir. Ljubite li to mjesto, poludjet će od požude - osobito jer ste u blizini njegovog „veseljka"!

Uši

Iz nekog nepoznatog razloga frajeri jako vole kad im nježno dodirujete uši, mazite ih usnama, lagano grickate... A nama to, nažalost, rijetko pada na pamet. A u ušnoj školjci krije se mnoštvo osjetljivih živčanih završetaka koji željno očekuju dodir.

Mozak

Mozak je i kod frajera velika, superosjetljiva erogena zona. Naime, u stanju je zamisliti svašta, uzbuditi ga toliko da počne uživati već pri samoj pomisli na nešto seksi. Šapćite mu nešto tiho i uzbudljivo na uho, a njegov centralni sustav sigurno će burno reagirati. A kad se mozak napali, tijelo će ga ekspresno pratiti!

Ženske erogene zone:

G-točka

Ovo je točka koja ženama jamči vrhunsko zadovoljstvo. Riječ je zapravo o tkivu koje nabubri kad je žena uzbuđena. Nalazi se oko pet centimetara od ulaza u vaginu. G-točka puno se bolje pronalazi prstima, nego penisom. Nemojte ulaziti previše duboko. Stavite prst i nagnite ga u smjeru prednjeg zida vagine (strana tijela gdje se nalazi pupak). Ostale stjenke vagine su glatke, ali ova je lagano hrapava zbog G-točke. Kad se žena uzbudi, tkivo će nabubriti i tada ćete je prstima lakše opipati. Dovoljno je da lagano pomičete prst gore i dolje, lijevo i desno, a žena će završiti u sedmom nebu.

Stražnji dio vrata

Vrat je vrlo poznata i česta erogena zona kako kod žena, tako i kod muškaraca. Područje ispod zatiljka glave vrlo je osjetljivo na dodire pa nježni poljupci i uzdasi zagrijat će vam cijelo tijelo,a topli dahtaj na vašem vratu naježit će vas od glave do pete.

Donji dio leđa

Nježni dodir donjeg djela leđa može biti vrlo nježna gesta, ali kada nasloni vlažne usne i nježno vas poljubi, to pruža sasvim drugačiji osjećaj. Završetak kralježnice, odnosno područje iznad stražnjice snažna je erogena zona pa želite li doživjeti vrhunac predložite mu nježne poljupce i igru s jezikom.

Stopalo

Iako postoje žene koje obožavaju da muškarac nježno ljubi njihova stopala i nožne prste, većinu taj način zavođenja ne zanima. No postoji jedna snažna erogena zona koja ne uključuje poljupce već nježne dodire. Riječ je o sredini stopala, točnije povišenom djelu stopala koje je vrlo osjetljivo. Nježni dodiri vrhovima prstiju tijekom seksa mogu biti pravi okidač za orgazam.

Ušna resica

Gotovo svaka žena ima barem jednog muškarca iz prošlosti koji je u nekom trenutku maženja napunio njezino uho slinom. No to nije nimalo erotično niti romantično već odbojno. Većina muškaraca koriste ovu vrlo snažnu erogenu zonu na potpuno krivi način. Nije stvar oblizivanja uške, već samo nježna igra s ušnom resicom koja predigru može dovesti na jednu sasvim drugačiju razinu. Isprobajte i uživajte u čarima ljudskog tijela.

Grudi

O neodoljivoj privlačnosti ove erogene zone ne treba puno govoriti. Neki stručnjaci smatraju da dvije grudice masnoće totalno izluđuju muškarca zbog njegove povezanosti s majkom tijekom dojenja. Ne dijele svi to mišljenje. Kako god bilo, znajte da erogena zona nisu samo bradavice i zato se posvetite cijelim grudima. Mazite ih, sišite, stišćite i ne zaboravite sve to činiti nježno.

Guza

Prvo ju nježno mazite i vrhovima prstiju nježno grebite po koži, a zatim isprobajte čvršće kružne pokrete cijelog dlana. Nekim će ženama goditi i lagani udarac po stražnjici. Oni drskiji mogu prstom krenuti i prema njenom anusu. To je jaka erogena zona za koju ipak prvo morate pitati za dopuštenje.

Noge

Muškarce ništa ne uzbuđuje kao par dugih, vitkih nogu u visokim petama. Budite svjesni da je ovo možda i najjača erogena zona. Izujte joj cipele, drugom rukom primite stopalo i masirajte ga kružnim pokretima prstiju. Uzbuđenost možete pojačati tako da dlanom lagano putujete njenim bedrima, osobito po unutarnjem dijelu. Ako dlan nije dovoljan, pokušajte jezikom i usnama.

Igra oko pupka

Ljubljenje trbuha oko pupka izazvat će treperenje i trnce cijelog reproduktivnog područja te ujedno započeti nježnu stimulaciju G točke.

Izvori:

Tportal
Z
adovoljna.dnevnik.hr
M
etro-portal.hr
E
-muskarac.hr
C
osmopolitan.hr
 

comments powered by Disqus

Popularni Članci