BRONČANA SUBOTA ZA NAŠE JUDAŠICE Danas još atraktivnih borbi, nastupa i Ivana Šutalo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prvog dana Europskog judo kupa 2017. u Dubrovniku najviše su se iskazale hrvatske judašice. Imali smo i hrvatski dvoboj za broncu, a na kraju je osvojena jedna brončana medalja iz tri pokušaja. Nakon finalnog bloka održan je i Kids' Day u kojem su se najmlađi upoznali i družili sa svojim uzorima.

Ispunjen judo dan u dvorani Gospino polje donio je jučer pregršt atraktivnih bacanja, preokreta, kao i nastup velikog broja hrvatskih judoka. U početnoj kategoriji (do 48 kg) za žene najuspješnija je bila Sara Matijević, koja je kroz repasaž došla do borbe za broncu. Tamo nažalost nije uspjela baciti Francuskinju Gerno i završila je kao peta.

U kategoriji do 57 kg najuspješnija hrvatska judašica je bila Tihea Topolovec, koja je imala borbu za broncu, ali Talijanka Boi je bila bolja (wazari). Imala je priliku doći Topolovec i do finala, ali je u polufinalu izgubila od Talijanke Lo Giudice. Prije toga se borila protiv mlade Dubrovčanke Ive Oberan, a vrlo zanimljiva borba odlučena je u «zlatnom bodu», kojeg je dobila Toplovec natjeravši Oberan na pogrešku i kaznu.

Još jedan hrvatski obračun gledali smo u kategoriji do 63 kg, gdje su se Maja Blagojević i Lara Kliba borile za broncu. Blagojević je do borbe za treće mjesto došla kroz repasaž, a Kliba porazom u polufinalu od Francuskinje Peschaud. U okršaju hrvatskih reprezentativki bolja je ovog puta bila Blagojević (wazari).

Lucija Babić je imala zapažen nastup u istoj kategoriji (sedma pozicija), Oberan je bila deveta, kao i Tena Šikić (do 57 kg). U muškoj konkurenciji Marko Drašković, Mislav Krček (obojica do 66 kg) i Dino Stromotić (do 73 kg) upisali su najbolji plasman, završivši na devetom mjestu.

Nakon finalnih borbi, na tatamiju dvorane Gospino polje organizirano je druženje najmlađih judaša i judašica sa svojim sportskim uzorima. Uz judo vježbe i igru, hrvatske judašice su davali autograme i fotografirali se sa svojim potencijalnim nasljednicima.


Kvalifikacijski dio počinje danas u 10 sati, dok je finalni blok u 15 sati. Od hrvatskih imena najviše interesa će izazvati Ivana Šutalo (preko 78 kg), europska prvakinja do 23 godine i sportašica Grada Dubrovnika za prošlu godinu.

Popularni Članci