Dubrovčani pokazali iznimne skijaške vještine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ski klub Libertas i ove je godine organizirao veleslalomsko natjecanje za Dubrovčane svih doba i to u subotu, 23. veljače na Kupresu u susjednoj Bosni i Hercegovini. Uz obilje smijeha i sportskog duha, natjecatelji i izletnici proveli su dan na snijegu osvojivši pritom i pokoju medalju.

Dobno raspoređeni, Dubrovkinje i Dubrovčani u devet su kategorija pokazali svoje vještine u skijanju, no i uživali u izletu na Kupresu budući da je Ski klub Libertas omogućio prijevoz i za izletnike. Bilo je ukupno 59 skijaša i skijašica. Iako su mnogi zbog, kako kažu, premekane i prevlažne staze, pali, svi su dobili diplome, a poneki su nagrađeni i posebnim nagradama poput one za epileptičara odnosno osobu koja je pala šest i više puta, no ipak završila utrku. 

Bilo je tu i padova i skečeva i skokova, no da skijanje ipak nije šala dokazuje i ozljeda Davora Puja koji je prevezen u Opću bolnicu Dubrovnik zbog ozljede pri padu. Kako doznajemo, nije zadržan na liječenju.

Najbolji rezultat imali su Martina Konjevod kod žena i Davor Pujo kod muškaraca. Ostale rezultate natjecanja možete vidjeti ovdje.

Skijalo se u dvije vožnje od kojih se najbolje vrijeme uzimalo za konačan rezultat. Nakon skijanja, natjecatelji i izletnici uživali su u grahu, a potom su se uputili u hotel Adria Ski na dodjelu medalja. Pri povratku se žustro raspravljalo o ovogodišnjoj organizaciji, no i o planovima za budućnost. Sudeći po komentarima, ovakvo natjecanje neće se ugasiti jer interes je iz godine u godinu sve veći. 

Popularni Članci