EKIPA KRAJNJEG JUGA HRVATSKE BRILJIRALA U ZAGREBU! Čak sedam ih je srušilo svoje osobne rekorde

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Mario Obuljen, privatni album
Zagreb maraton, 26. po redu, održan je u glavnom gradu Hrvatske, a na natjecanju su briljirali članovi AK Dubrovnik koji su ostvarili zavidne ekipne i osobne rezultate. 

Tako je u muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo AK Dubrovnik, a u ženskoj su osvojili broncu. No, zanimljivo je kako su trkači s krajnjeg juga Hrvatske postavili nove osobne rekorde na maratonu.

Ante Živković, koji već godinama bilježi izvanredne uspjehe, istrčao je maraton za 2:38:55, što je novi osobni rekord popravljen za 29 sekundi. Živković je treći najbrži Hrvat i 12. najbrži trkač koji je istrčao maraton. Nove osobne rekorde ostvarili su i Vinko Sliško (2:44:57) te Džoni Jurić (2:59:14) u muškoj, kao i Katarina Kokan (3:18:56), Helena Gleđa (3:26:34) i Maja Urban (3:11:35) u ženskoj konkurenciji.

Po pitanju polumaratona u Zagrebu, sjajne rezultate ostvario je Dubrovčanin Mario Obuljen koji je istrčao novi službeni osobni rekord (1:26:37).

Inače, Kenijka Stellah Barsosio i Kenijac Wycliff Kipkorir Biwot pobjednici su 26. Zagreb maratona koji su slavili na Zagreb maratonu i prošle godine, ali sada su popravili rekorde.

Ove je godine na Zagreb maratonu bilo ukupno 11.500 sudionika.

Popularni Članci