HEZONJA OPET 'RASTURA' Dobar učinak dubrovačkog košarkaša malo je značio njegovoj momčadi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Peti uzastopni poraz i četrnaesti u zadnjih petnaest utakmica upisala je košarkaška momčad Orlando Magic na gostovanju u Dallasu kod Mavericksa koji su, pak, ovom pobjedom prekinuli niz od tri utakmice bez slavlja.

Nije na poluvremenu tako izgledalo, gostujući Magic imao je prednost od pet poena razlike (48-43) i raspoloženog Marija Hezonju koji je sa ubačenih devet poena predvodio sastav Magica u tom dijelu utakmice. Potop je uslijedio kasnije, a stigao uz po 20 poena Dennis Smith mlađeg i Dirka Nowitzkog kojima se ‘otvorilo’ u nastavku.

Hezonja je do kraja ogleda skupio još pet poena, ukupno, dakle, 14 koji su stigli nakon što je pogodio pet od devet pokušaja iz igre.

Ukupno je iza crte za tri poena gađao 2-4, pogodio oba pokušaja sa linije slobodnih bacanja, a svemu dodao po četiri skoka i asistencije. Hezonja, inače, vrlo dobro izgleda napadački u posljednje vrijeme. Od sredine prosinca prošle godine kroz trinaest odigranih utakmica devet je puta išao iznad deset poena, preciznije, na prosjecima je od 12,3 koševa i 4,8 uhvaćenih lopti po susretu. No, Orlando niže poraze.

Mjesto u startnoj petorci Hezonja je ovaj put dobio nakon što je Aaron Gordon (19 poena) kažnjen ulaskom s klupe zbog kršenja ‘timskih pravila’, a navodno je riječ o kašnjenju na let, javlja Net.hr.

Popularni Članci