HRVATSKA ODIGRALA NAJBOLJU UTAKMICU NA EURU Pao svjetski doprvak, protiv Francuza za polufinale

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: čitateljica
Hrvatska je u Areni pobijedila Norvešku rezultatom 32:28 i ostala u igri za polufinale Europskog prvenstva.

Odlučujuću utakmicu Červarova momčad igra protiv Francuske 24. siječnja. Mora pobijediti, možda i s tri razlike...

Sjajna atmosfera, veličanstveni Stevanović i furiozni početak

Nošeni glasnom podrškom navijača, koji su napunili tribine zagrebačke Arene, hrvatski rukometaši sjajno su otvorili utakmicu protiv Norveške. U prve tri minute Ivan Stevanović je obranio dva zicera, Željko Musa je dvaput bio precizan, a Manuel Štrlek jednom pa je Hrvatska povela 3:0.

Na brzu igru Norvežana hrvatska reprezentacija odgovorila je na identičan način. Norveška je do osme minute smanjila zaostatak na jedan pogodak (4:3), ali je opet uslijedilo dobro napadačko razdoblje Hrvatske za prvo vodstvo od četiri pogotka (8:4) u 14. minuti.

Hrvatska je na poluvrijeme otišla sa dva gola prednosti (17:15) nakon što je Zlatko Horvat pogodio majstorskim lobom sedmerac u posljednjim sekundama prvog dijela. Ivan Stevanović je odigrao najbolje poluvrijeme na Euru, sakupio sedam obrana, zaustavljao Norvežane u čistim kontrama, šuteve s krilnih pozicija i sa šest metara.

U prvih pet minuta nastavka Norvežani su se držali na gol zaostatka, a onda je u sedam minuta hrvatska reprezentacija postigla četiri, a primila samo jedan pogodak i u 43. minuti došla do +4 (24:20). U igri pogodak za pogodak Hrvatska je održavala prednost do 28:24 u 49. minuti. Tad su rumunjski suci isključili Igora Vorija zbog oštrog starta, a Luku Stepančića zbog prigovora.

Štrlekova kontra koja je odlučila utakmicu

Norvežani su napadali s dva igrača više, ali je Manuel Štrlek presjekao dodavanje i u kontri podigao prednost na pet golova (29:24). Cindrić je pogodio u 51. minuti za 30-25, ali su Norvežani s dva vezana pogotka smanjili zaostatak na tri gola (30-27) u 53. minuti. U 55. minuti Zlatko Horvat je postigao prvi gol iz igre za četiri razlike (32:28), a pobjedu je zapečatio Ivan Stevanović s tri velike obrane u sljedeća tri norveška napada.

Uz Stevanovića koji je imao 14 obrana (37 posto), Hrvatsku su do velike pobjede i uzvrat za prošlogodišnji poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva predvodili Manuel Štrlek sa šest pogodaka, Luka Cindrić s pet i i Marko Mamić sa četiri. Željko Musa, Zlatko Horvat, Ivan Čupić, Luka Stepančić i Marino Marić postigli su po tri gola. Kod Norvežana najbolji je bio Sander Sagosen s osam pogodaka, dok je Torbjorn Bergerud imao osam obrana (26 posto).

U prvom susretu subotnjeg programa u zagrebačkoj Areni francuski rukometaši pobijedili su Švedsku s 23:17. Francuzi su u okršaju dviju momčadi s maksimalnim učinkom nanijeli težak poraz Šveđanima, a svjetski prvaci su ovom pobjedom na pragu plasmana u polufinale. Tamo im se mogu pridružiti Hrvatska, Švedska ili Norveška.

Izvor: Index.hr

Popularni Članci