Ivana Šutalo rutinski do bronce u Africi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvatski judo savez

 

Hrvatski judaši ovaj vikend nastupaju na Afričkom kupu u Casanblanci i Panameričkom kupu u Čileu. Nakon što su prvog dana osvojene dvije, drugog dana pridodano je još pet medalja.

Nedjelja je za hrvatske judoke bila pravi dan za nastupe. Tko god je izašao na tatami došao je medalje, tako da je od pet nastupa osvojeno i petmedalja.

Najsjajniju, onu srebrnu, osvojio je ponajbolji hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kg) na Afričkom kupu u Maroku. Nakon dva ippona, protiv El Khazinea (MAR) i Randla (SVK), u finalu je išao na Iddira (FRA), ali nije uspio protiv borca koji se inače bori u lakšoj, do 90 kg, kategoriji.

- Šteta jer je Zlatko imao priliku doći do zlata i pokazati Francuzu «tko je gazda» u toj kategoriji. Dojam je da je mogao još ozbiljnije ući u to finale – prokomentirao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Zato opuštanje nije bilo kod mlade Karle Prodan (do 70 kg). Nakon što je «okrenula» zaostatak (wazari) protiv Heleine (FRA) i slavila ipponom, u polufinalu ju je zaustavila iskusnija Rodriguez (ESP). Zato je kvalitetu Prodan pokazala protiv Laabizat (MAR) i s ipponom i dva wazarija osvojila broncu.

Sličan put imala je i Ivana Šutalo (preko 78 kg). Rutinski je ipponom pobijedila Aourz (MAR) te u polufinalu išla na veliku protivnicu, M Bairo (FRA).

- Počela je jako dobro, vodila na wazari, ali nakon toga skrenula s dogovorenog puta u taktici i upisala poraz – analizirao je Preradović te dodao kako je borba za broncu bila još jedna rutinska pobjeda ipponom Šutalo protiv Benghanem (MAR).

Broncu je dohvatio i Ivan Čović (preko 100 kg), koji je wazarijem slavio protiv Chelaru Grigorasa (ESP), a zatim u polufinalu izgubio od Zalagha (FRA). Za broncu se borio protiv senegalskog olimpijca Ndiayea.

Popularni Članci