JEDAN OD NAJTROFEJNIJIH DUBROVAČKIH KLUBOVA Libertas Marinkolor slavi 40. rođendan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Jedan od najuspješnijih dubrovačkih sportskih klubova, Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor, ove godine slavi svoju 40. godišnjicu osnutka.

U ukupno 40 godina postojanja, kroz ovaj dubrovački klub prošli su neki od najbolji hrvatskih, ali i svjetskih stolnotenisača, poput Dragutina Šurbeka, Stanka Eskulića, Andreja Gaćine, Roka Tošića, mlade dubrovačke nade Miha Simovića te Tomislava Japeca i braće Juzbašić koji i danas nastupaju za Libertas Marinkolor.

STK Libertas Marinkolor kroz svoju povijest ostvarivao je značajne rezultate u svim kategorijama, od najmlađih pa sve do seniora. Trud i rad svih članova okrunjen je u prošloj sezoni kad je seniorska ekipa osvojila duplu hrvatsku krunu (bili su prvaci HEP Superlige te osvojili Kup Hrvatske) te ostvarila povijesni rezultat u prestižnom europskom natjecanju ETTU cup gdje su ušli među osam najboljih momčadi.

Iz kluba ističu kako je za svaki uspjeh potreban timski rad te sinergija svih sastavnica, od igračkog i trenerskog kadra, preko Uprave pa sve do vrijednih volontera i navijača koji su jedna od najvažnijih sastavnica Libertas Marinkolora.

Dubrovački klub i ovu sezonu nastavlja svoj pobjednički niz što potvrđuje činjenica da su odnijeli titulu prvaka jesenskog dijela Superlige, a sljedeći izazov ih čeka već u subotu kad igraju protiv GSTK Zagreb.

Paralelno s proslavom 40. rođendana kluba, obilježit će se i 40 godina postojanja Amaterskog prvenstva grada Dubrovnika u stolnom tenisu.

Pripreme za prigodno obilježavanje ove velike obljetnice su u tijeku, a više informacija bit će poznato uskoro.

J.M.

Popularni Članci