JUGAŠI UOČI SUSRETA S BARCELONETOM: 'Čeka nas teška utakmica, ali jedva čekamo da počne!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK Jug CO
Utakmica četvrtog kola LEN Lige prvaka Jug Croatia osiguranje – Barceloneta koja je na rasporedu u subotu bila je razlog jutrošnje konferencije za novinare na gruškom bazenu na kojoj su se nazočnim novinarimo obratili trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak, kapetan Marko Bijač te ljevoruki strijelac Maro Joković.

‘Utakmica u subotu donosi dodatnu težinu obzirom da za Barcelonetu igraju naši prijatelji bivši suigrači Felipe Perrone i Josip Vrlić. Španjolci su po kvaliteti uz Olympiacos favoriti ove skupine, ali i nas će se nešto pitat.’kazao je u uvodu Kobešćak i nastavio:
‘Igraju brzo jer s Felipeom u momčadi ne možeš igrat polako. On, Fernandez i Munnariz diktiraju tempo. Očekujem visoki tempo utakmice kako s naše tako i s njihove strane. Vjerujem da imamo momčad koja se brzinom može suprostaviti Barceloneti.’

‘Jedva čekamo da utakmica počne . Igrali smo puno puta protiv njih proteklih godina i svaka je utakmica bila iznimno teška, vjerujem kako nas to očekuje u subotu’, rekao je Jugov kapetan, ponajbolji vratar svijeta Marko Bijač.

Joković je dodao:
‘Moramo naći odgovor na njihovu brzu i agresivnu igru kojoj lome protivnika. Očekuje nas fizički naporna utakmica i ako zadržimo nivo pokretljivosti i brzine u tranziciji mislim da imamo velike šanse za pozitivan rezultat’.

Na pitanje novinara je li ova utakmica prekretnica u sezoni, Kobešćak je rekao:
‘Sumnjam. Još je puno bodova u igri. Utakmica nam puno znači, ali ne vjerujem da pobjedom ili porazom na ovoj utakmici odlazimo ili ispadamo s Final 8.’

Felipe Perrone, najbolji igrač Barcelonete na utakmici će se namjerit na, po mnogima, najbolju obrambenu desnu stranu na svijetu, Mara Jokovića i Xavija Garciju.
‘Xavi i ja već par dana razgovaramo o tome i analiziramo njegovu igru. Naravno, znamo ga odlično, igrali smo skupa dvije godine i već imamo neke zamisli kako ćemo ga čuvat odnosno odvojit od ostatka momčadi. Felipeova je kvaliteta neupitna što je pokazao puno puta i u svakom duelu s njim morat ćemo biti maksimalno koncentrirani jer svako, makar malo opuštanje on će sigurno znat kaznit.’

Jug CO – Barceloneta igraju u subotu 9. prosinca u 18,30 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 5, stoji na službenim stranicama kluba.

Popularni Članci