KOBEŠČAK O ZLATNIM VATERPOLISTIMA: 'Sjajna je to skupina mladića, očekujem odlične rezultate i u olimpijskom ciklusu!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Marijana Matulović
Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazila je Mađarsku u finalu Svjetskog prvenstva te veličanstvenom igrom u svim utakmicama turnira osvojila zlatnu medalju. Sve pogotke ostvarili su Dubrovčani, a za 'zlatne dečke' je sinoć na Stradunu organiziran doček. Posebno je ponosan i Vjekoslav Kobeščak, trener VK Jug koji je za Dubrovački dnevnik iznio svoje dojmove o utakmici. 

„To je jedan veličanstven rezultat koji je postignut vrhunskom igrom kroz cijeli turnir Svjetskog prvenstva i apsolutno cijeli Dubrovnik i Hrvatska imaju pravo biti ponosni. Uistinu je sve izgledalo fantastično. To nije bio lagan put, ali zbog načina na koji su oni igrali izgledalo je kao da je to sve skupa vrlo lagano,“ kazao je Kobeščak.


Na utakmici je igralo osam Jugaša koji su briljirali.


„Baza ove reprezentacije je Jug i naravno kako smo mi jako ponosni na to i kako ćemo se truditi u budućnosti ostvarivati odlične rezultate, ali i da imamo još više reprezentativaca. Nagrada je to za sve nas, ali u prvom redu to je veliki uspjeh hrvatskog sporta, vaterpola i jedna titula koja je došla u pravi trenutak kako bi ovaj sport dobio još bolji status i kako bi pomogla svima nama,“ prokomentirao je.


Na pitanje što to znači kako je 'nagrada stigla u pravi trenutak', Kobeščak je odgovorio kako je vaterpolo na ovaj način ponovno pronašao put do publike putem medija, posebno s obzirom na to što se u posljednje vrijeme 'tražio' po tom pitanju.


„Dobro je što se prvenstvo održalo u Budimpešti, bilo je puno ljudi, dosta se pratilo i preko televizije, a Mađari su to uistinu vrhunski organizirali. Vaterpolo je sport koji se posljednjih nekoliko godina tražio i imao je problema po pitanju ulaska u medije i po pitanju publike. Za vaterpolo je stoga i u tom kontekstu ovo jako dobra stvar. U Hrvatskoj smo dobili jedan pozitivan medijski prostor jer ne radi se tu samo o osvajanju titule. Pogledajte kako su u medijima predstavljene Italija, a posebno Srbija i, naravno, Mađarska. U medijima je predstavljeno i više od same igre,“ izjavio je trener Juga.


Smatra kako hrvatski reprezentativci i Jugaši imaju dobre izglede oko ostvarenja sjajnih rezultata i kad je u pitanju sljedeći olimpijski ciklus.


„To je jedna sjajna skupina ljudi i igrača koja je zadnje dvije sezone okupljena u Jugu, a onda samim time i u reprezentaciji. Sa sobom uvijek nose jednu pozitivnu energiju i veselje, ali i veliku profesionalnost kad se izvršavaju obveze. To su dokazali i kroz klub i kroz reprezentaciju. To je jedna toliko kvalitetna skupina sportaša i očekujem kako će po pitanju Juga, tako i po pitanju reprezentacije, u sljedećem olimpijskom ciklusu pokušati nastaviti tako. Neće biti lagano, ali je ostvarivo,“ izjavio je Kobeščak te za kraj kazao kako su Jugaši izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatom.


„Jako su veseli, ali i tu su jako pozitivni, profesionalni. Fantastična je to skupina mladića,“ zaključuje Kobeščak.

Popularni Članci