LOŠE VIJESTI Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh zbog ozljede završila sezonu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Prpic/PIXSELL
Nakon šest mjeseci uspješne suradnje i dobrih teniskih rezultata kao i rankinga karijere (20. mjesto na WTA ljestvici) došlo je do prekida suradnje s trenerom Željkom Krajanom. Ana zahvaljuje Željku na dosadašnjoj suradnji i želi mu svako dobro u njegovom budućem radu – stoji na službenoj stranici Ane Konjuh.

Dalje, piše: obzirom da je imala problema s laktom desne ruke na prošlih nekoliko turnira, poslije pregleda i konzultacija s doktorima odlučila se na operativni zahvat, koji će biti za otprilike desetak dana u jednom od naših bolničkih centara u Hrvatskoj.

Ana bi, predviđa se, trebala izbivati zbog operacije s teniskih terena 8 do 10 tjedana, ali se očekuje kako će biti spremna za novu sezonu, koja počinje u siječnju 2018. s australskom turnejom, navodi Dubrovački vjesnik. Podsjetnik, Ana je protekli mjesec bila na američkoj turneji. U Torontu je u drugom setu predala meč Kirsten Flipkens. U Cincinnatiju, u meču protiv Dominike Cibulkove, koji je izgubila s 2:1 u setovima, bilo je vidljivo kako ima problema s desnom rukom. Isto je bilo i na US Openu gdje je zaustavljena u ponedjeljak, 28. kolovoza, u 1. kolu od Ashleigh Barty. Potom i u petak, 1. rujna, u meču turnira ženskih parova na posljednjem Grand Slam turniru sezone.

Prvi zahvat na laktu desne ruke Ana je imala krajem siječnja 2014. godine nakon australske turneje. Tada su, isticalo se, riješena tri problema na laktu: rog koji je “grebao” hrskavicu, manja oštećenja na samoj hrskavici te tzv. plik koji nije omogućavao punu ekstenziju lakta. Tri mjeseca nakon operacije Ana se vratila na terene.

Izvor: sportske.jutarnji.hr

Popularni Članci