NEZAUSTAVLJIVI JUG! Dubrovačkim vaterpolistima 13. naslov prvaka Hrvatske (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IM/PortalOko
Seniori VK Jug Croatia osiguranje prvaci su Hrvatske. U 3. utakmici finalne serije doigravanja Prvenstva Hrvatske, bili su bolji od HAVK Mladosti 11:4 (2:1, 2:1, 2:0, 5:2).

Utakmicu je pogotkom otvorio Felipe Perrone. Minutu poslije uzvratio je Marko Pavičić, no odmah sljedeći napad prednost Jugu CO vraća Maro Joković i s tim se rezultatom (2:1) otišlo na prvi predah.

Druga četvrtina započela je realiziranim petercem Mladosti (Zović) kojeg je skrivio Benić. Jugaši ne ispuštaju prednost; Vrlić je zaradio isključenje, a siguran je u realizaciji bio Xavi Garcia. Do sljedećeg pogotka čekalo se sve do posljednje minute druge četvrtine kada je Paulo Obradović realizirao petog igrača više kojeg je zaradio Luka Lončar. Do kraja četvrtine rezultat se nije mijenjao te se na veliki predah odlazi s Jugova 2 pogotka prednosti.

Prva lopta u trećoj dionici ide Mladosti, no ona ne koristi priliku približiti se Jugu. Na pola četvrtine Felipe Perrone povećava prednost realizacijom još jednom igrača više. Nakon Lončarevog trećeg, a Jugovog devetog zarađenog isključenja, Marko Macan je siguran u realizaciji i Jugaši vode 6:2, što je ujedno i rezultat nakon 3 odigrane četvrtine.

Otvaranje posljednje četvrtine obilježio je prvi pogodak na utakmici Pava Markovića. Zatim se po drugi put iz igre u strijelce upisao Obradović, a potom i Joković. Jugaši ne staju, već do kraja zabijaju još 2 pogotka što vodi do konačnog rezultata 11:4.

Na vrhu liste strijelaca našao se Paulo Obradović s 3 postignuta pogotka, po dva su postigli Maro Joković i Felipe Perrone, dok su jednog dodali Marko Macan, Luka Lončar, Xavi Garcia i Pavo Marković.

Izvor: jug.hr

Popularni Članci