Vaterpolisti Juga viceprvaci Europe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK JUG
Dubrovački Jug Croatia osiguranje nije uspio obraniti naslov europskog prvaka, u finalu u Budimpešti je bolji od Dubrovčana sa 10:5 (1:2, 5:2, 2:1, 2:0) bio mađarski Szolnoki.

Nakon što su u četvrfinalu pobijedili grčki Olympijakos, a u polufinalu i osmerostrukog prvaka Europe talijanskog Pro Recca , odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka u finalnom su dvoboju pred prepunim tribinama na novom Duna Areni u Budimpešti  na kojim se okupilo 9. 000 bučnih navijača izgubili uvjerljivo od  mađarskog Szolnokija. Jugaši su tako ostali na četiri naslova europskog prvaka (1981., 2001., 2006. i 2016.), dok je Szolnoki u svom prvom finalu došao i do prvog kontinentalnog naslova. Jug je osvojio osam trofeja u nizu, a taj niz je danas završio.

Dubrovčani su usprkos od početka oštroj mađarskoj obrani počeli dobro, poveli su sa 3:1 golom Luke Lončara početkom druge četvrtine, no uslijedio je velik preokret, očito spremiji Mađari su iscrpljenim Dubrovčanima napravili niz 6-1, koji je početkom treće četvrtine zaključio Prlainović, koji iz peterca pogađa za 4:7.  Kad je šest i pol minuta prije kraja utakmice Gocić pogodio s igračem više za 5:9, bio je to kraj Jugovih nada,

Szolnokijev vratar Nađ skupio je 11 obrana i bio je ključan čovjek u gušenju ambicija Dubrovčana. Milan Aleksić i Andrija Prlainović predvodili su Mađare s po tri gola, a kod Juga dva je zabio Pavo Marković.

Ne mogu biti razočaran jer očito su danas bili bolja momčad. Imali smo dobar turnir, nemamo što žaliti, imali smo odlične dvije sezone, rekao je trener Juga CO Vjeko Kobešćak. 

Treće mjesto na završnom turniru osvojili su vaterpolisti Pro Recca koji su sa 15:6 pobijedili mađarski Eger, dok je u dvoboju za peto mjesto Brescia svladala Olympiakos sa 8:5, piše HRT .

Popularni Članci