AFERA REZANJE CIME Mikulandra i ostali iz Orsana nisu se pojavili u Kapetaniji, iako su pozvani na iskaz

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot
Istraga oko rezanja cime poljskoj jedrilici još uvijek traje

Kako smo pisali, u lučici Orsan došlo je do incidenta kada je zaposlenik kluba mahao nožem i prerezao cimu poljskoj jedrilici, i na taj način, prema riječima dubrovačkog lučkog kapetana Mata Kekeza, doveo u pitanje sigurnost imovine i ljudi. Istraga oko ovog slučaja i dalje je u tijeku.

Djelatnici Lučke kapetanije izašli su na teren i prikupili podatke, koje još uvijek obrađuju, dok je, kako su nam potvrdili iz Lučke kapetanije, odgovorinim osobama, predsjedniku JK Orsan, direktoru sportske lučice te drugoj indentificiranoj osobi sa predmetne snimke (rezač privezne užadi charter plovila) izdan nalog za prijavak u službene prostorije dubrovačke Kapetanije gdje su se odgovorni trebali odazvati  21.rujna kako bi se izuzele njihove izjave o navedenome događaju.

- Kako se pozvani nisu odazvali na saslušanje, Lučka kapetanija Dubrovnik ponovno će uputiti poziv pismenim putem  23. rujna, te će u roku 8 (osam) dana od primitka obavijesti o dostavljenome pozivu biti zakazan novi datum saslušanja, slijedom čega će se nastaviti, odnosno okončati očevidni postupak u ovome slučaju. – kazali su nam iz Kapetanije.

Podsjetimo, Kekez je najavio da će podignuti kaznene prijave zbog dovođenja u opasnosti imovine i ljudskih života u ovom slučaju. 

MM

comments powered by Disqus