Andro Vlahušić: Kazniti krivce koji su bezumnim činom uvrijedili ono na što smo u Dubrovniku najviše ponosni'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Priopćenje gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića o grafitima koji su jutros osvanuli u Dubrovniku prenosimo u cijelosti:

"U ime Grada Dubrovnika i Dubrovčana izražavam najoštriju osudu i zgražanje nad porukama mržnje i fašizma na dubrovačkim ulicama.
Dubrovnik to nije.

Autori ovih skandaloznih grafita teško se mogu smatrati Dubrovčanima i nikako nisu dionici dubrovačkog duha tolerancije, razumijevanja i uzajamnog poštovanja koji se među ljudima na ovoj hridi razvijao više od tisućljeća.

Čudi nas ovakav primitivan čin netolernacije, kojeg u Dubrovniku nije bilo ni tijekom Domovinskog rata niti u teškim poratnim vremenima.

Nad našim zidinama stoji zastava Slobode koja Dubrovčanima i gostima iz cijelog svijeta garantira slobodno izražavanje vlastitih vjerskih, nacionalnih i drugih uvjerenja, a sve one koji su vođeni mržnjom i zloćom podsjeća kako Dubrovnik nikad nije ustuknuo pred njima.

Dubrovnik je bio i ostat će multikulturalan i multikonfesionalan grad u kojem sve vjerske i nacionalne manjine stoljećima žive u složnim i prijateljskim odnosima i zato se nadam kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i najstrože kazniti krivce koji su bezumnim činom uvrijedili sve ono na što smo u Dubrovniku najviše ponosni.

Gradonačelnik,
Andro Vlahušić"

 

Popularni Članci