Andru Vlahušiću i Peru Vićanu uvjetna kazna u aferi Šipan

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Županijski sud u Splitu u slučaju „Šipan“, u kojem ih se tereti za zlouporabu položaja i poticanje na to kazneno djelo presudio je: gradonačelnik Andro Vlahušić i nezavisni vijećnik Pero Vićan krivi su. Određuje im se kazna Vlahušiću godinu dana uz rok kušnje tri godine, Vićanu 10 mjeseci, uz rok kušnje također tri godine.

Na prvom ročištu su se i Vićan i Vlahušić branili šutnjom, dok je Vlahušić svoju obranu iznio u medijima:

Prema njegovim riječima tri su važne činjenice, prva je kako novac koji je uplaćen nije novac Grada Dubrovnika nego DPDS-a, druga je kako on osobno ni Grad Dubrovnika nisu dali nikakav nalog za plaćanje niti su tražili da se zgrada kupi, već je to samostalna odluka predsjednika i Malog vijeća DPDS-a, a treća je činjenica kako po uplati o njoj nije bio neposredno obaviješten u narednih desetak dana.

- Da su te tri stvari bile rečene prije više od dvije godine, dubrovačka javnost bi imala potpuno drugu sliku. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj protiv koga je USKOK podnio prijavu i ima suđenje zbog nematerijalne štete. Suđenje će završiti kako završi, vjerujem sudu i odvjetnicima, ali suđenje je pokazalo da sam pune dvije godine govorio istinu. - naglasio je Vlahušić.

Popularni Članci