DAR MAR ISPRED KAFIĆA U GRADU Divljali ispred kafića, prijetilo se ženskoj osobi i policajcima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić / Pixsell
Tijekom ranih jutarnjih sati u srijedu, 9. kolovoza, ispred jednog ugostiteljskog objekta na području stare gradske jezgre u Dubrovniku, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo šest hrvatskih državljana koji su na naročito drzak i nepristojan način narušavali javni red i mir, a prilikom narušavanja jedan od sudionika događaja, 23-godišnjak, uputio je ozbiljnu prijetnju ženskoj osobi, također sudionici narušavanja. 

Protiv svih šestero Prekršajnom sudu u Dubrovniku podnosi se optužni prijedlog za prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 23-godišnjak i kazneno prijavljen za prijetnju.

Prilikom intervencije policijskih službenika sudionici narušavanja i osobe koje su se s njima nalazile u društvu prijetili su i vrijeđali policijske službenike sprječavajući ih u obavljanju njihovih službenih zadaća.

Uhićeno je ukupno osam hrvatskih državljana, od kojih pet uz uporabu sredstava prisile, i svi oni su  dovedeni u Policijsku postaju Dubrovnik na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg su tri sudionika narušavanja, uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dok ih je još troje u redovnoj proceduri kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Preostalo dvoje uhićenih su uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dovedeni na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Nitko od sudionika ovog događaja nije ozlijeđen. 

Popularni Članci