UHIĆENJA DILERA U DUBROVNIKU U akciji Gladius 3 uhićeno sedam osoba, u BiH 17

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Dubrovački dnevnik, Nikša Klečak, NK, Nikša Grljević, NIKŠA GRLJEVIĆ, DD
U tijeku su akcije koje provodi PU dubrovačko - neretvanska, prema informacijama s kojima raspolažemo, jedna je međunarodnog karaktera, Gladius 3 i radi se o finalizaciji opsežnog kriminalističkog istraživanja kojega PU dubrovačko - neretvanska provodi u suradnji s USKOK-om i sve podsjeća na događanja iz 2013. i akciju Gladius u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhićeno više od 50 osoba.  Na više lokacija po Gradu su duge cijevi, a u tijeku i pretresi domova i lokala, a o novim uhićenjima svježe informacije ne prestaju stizati. Neslužbeno se doznaje kako se dio uhićenja vezuje uz akciju lokalnog karktera s ciljem čišćenja dubrovačkih ulica od droge i dilera. 

20:50  U koordiniranoj policijskoj akciji MUP RH i MUP RS BiH uhićeno je više desetaka osoba zbog organiziranog krijumčarenja i preporodaje kokaina, amfetamina i marihuane. U MUP-u RS je na području Banja Luke i Trebinja jutros  slobode lišeno 17 osoba, od kojih je 15 s područja Trebinja, jedna osoba iz Banja Luke, a jedna iz Sarajeve. uhićena je u suradnji s Federalnim MUP BiH.  Istodobno je u Hrvatskoj uhićeno sedam osoba te obavljeno više pretresa. 

12:54 Kako doznajemo, jedan od onih za kojima je raspisana tjeralica je Igor Šarlija, koji je već odležao nekoliko godina u zatvoru, između ostaloga i s Tomislavom Jurkovićem koji je ubijen u Neumu, od ranije poznat policiji zbog više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i prijetnji. U međuvremenu su stigle informacije kako je uhićen i Milan Čurić. 

12:43 Poslovođa None Nina bara u staroj gradskoj jezgri Denis Pršić 'Pupak,' nakon obavijesnog razgovora pušten je te je napustio Vilu Palmu.  

12.36 Doznajemo kako neke od osoba iz Dubrovnika koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem nisu zatečene u svojim domovima te je za njima raspisana međunarodna tjeralica. 

12:09 U policijsku postaju priveden je i Anes Duraković. 

11:36 Među uhićenima je i Damir Katanić, vlasnik broda Jug Dubrovnik. 

10:46 Priveden na obavijesni razgovor poslovođa None Nina bara u staroj gradskoj jezgri Denis Pršić 'Pupak.'

10:24. Stižu informacije o novim uhićenjima. Među njima je i Ana Perović, zajedno s Tomom Zucalom već ranije poznata policiji. Priveden je i Antonio Miljević, konobar iz Whats Up-a... Ana Perović je puštena naknadno. 

9.58 U tijeku pretres broda Jug Dubrovnik, koji je na vezu u Rijeci dubrovačkoj, u vlasništvu Damira Katanića.  Na brodu nađene sumnjive tablete

9:38 Doznajemo da je priveden i Alen Perišić, iz dubrovačkog kafića 'Whats Up.'  Prema neslužbenim informacijama, on je naknadno pušten. 

 

9:33 Prvi uhićeni je priveden, Tomislav Zucalo (38)...

9:28 Već se može govoriti o tome kako akcija u Dubrovniku ima i međunarodni karakter. Pripadnici MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih sati na području Banjaluke i Trebinja provode akciju kodnog naziva "Maska" i u tijeku su uhićenja više osoba, među kojima ima policijskih službenika. Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenog djela organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i krijumčarenja, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, priopćeno je iz MUP-a RS.

9.09 Stižu i dalje neslužbene informacije kako već ima uhićenja. 

8:30 PRVE SLUŽBENE POTVRDE: Adriana Biskup potvrdila je Dubrovačkom dnevniku kako je riječ je o finalizaciji opsežnog kriminalističkog istraživanja kojega PU dubrovačko - neretvanska provodi u suradnji s USKOK-om. Zamjenica glasnogovornice ne može davati detaljnije više informacija o mogućim uhićenjima, s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima iz oblasti USKOK-a. Neslužbeno se doznaje kako su akcijom Gladius 3. istraživanjem obuhvaćene osobe zbog preprodaje kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane. 

8:25 Nema više dvojbe, riječ je o velikoj i sveobuhvatnoj akciji PU dubrovačko - neretvanske. Policajci su također ispred kluba None Nina u staroj gradskoj jezgri. 

7:52 Stižu neslužbene, ali pouzdane potvrde kako je riječ o akciji Gladius 3. što znači da se tijekom dana može očekivati uhićenje više osoba povezanih s preprodajom droge. 

7:45 U Sustjepanu i na Dupcu na raskrižjima su duge cijevi. Stižu informacije o pretresima kuća na više lokacija. 

7:30 Policija i specijalci bili su ispred kafića Whats Up još od ranih jutarnjih sati.

Pratite tijek događaja uz Dubrovački dnevnik. 

Popularni Članci