INCIDENT NA ZVEKOVICI Uhićene tri osobe koje su sudjelovale u tučnjavi u kojoj su ozlijeđeni taksisti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
U popodnevnim satima u petak, 4. kolovoza, uhićene su tri muške osobe osumnjičene za kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi. 

Radi se o trojici muškaraca za kojima je bila raspisana potraga zbog sudjelovanja u sukobu koji se na Jadranskoj magistrali dogodio u jutarnjim satima 28. srpnja kada je jedna osoba teže, a dvije lakše ozlijeđene.

Trojica muškaraca su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policije uprave dubrovačko-neretvanske. 

Inače, DORH je krajem srpnja izvijestio kako je Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava protiv petorice hrvatskih državljana (1996., 1988., 1995., 1993. i 1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili svaki po jedno kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona, dok je uz kaznenu prijavu priveden prvoosumnjičenik (1996.). 

'Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 28. srpnja 2017. oko 11,30 sati na Državnoj cesti broj 8 u mjestu Zvekovica; zajednički i dogovorno, uslijed nezadovoljstva blokadom prometa taksi vozača; zaustavili kolonu taxi vozila i prišli vozilu kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske (1964.) te ga izvukli iz vozila i na cesti ga udarali nogama i rukama po tijelu. Nakon što su iz drugih taxi vozila izašla još dvojica hrvatskih državljana (1983. i 1984.), osnovano se sumnja da su osumnjičenici napali i njih udarajući ih rukama i nogama po tijelu te nanijevši na opisani način jednom oštećeniku teške tjelesne ozljede, a drugoj dvojici lake tjelesne ozljede. Prvoosumnjičeniku je 1. kolovoza 2017. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku,' objavljeno je na strnaicama DORH-a. 

Popularni Članci