NEVJEROJATNO! Žele ovršiti invalidnu curicu iz Dubrovnika zbog nepropisnog parkiranja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google Earth
'Naša Lana ima osobnu invalidninu, boce s kisikom i regulator kisika. Pitam se što će još od toga ovršiti Zagrebački holding, koji već šest godina pokušava od nje utjerati apsurdni dug', priča Dubrovkinja Dženita Lazarević.

Njena Lana (13) ima desetak teških dijagnoza, koja svakodnevno ovisi o kisiku. Lana ima i dvije rupice na srcu, plućnu hipertenziju te kroničnu opstruktivnu plućnu bolest.

U kolovozu 2010. Dženita i njezin suprug Božidar doveli su tad sedmogodišnju Lanu u Zagreb na kontrolu u KB Dubrava. Djevojčica je sedam mjeseci prije toga imala opsežnu operaciju na kralježnici. Automobil koji glasi na Lanu ostavili su pred bolnicom na mjestu za invalide, uz sve potrebne papire - naljepnicu i znak pristupačnosti. No dok su bili kod liječnika, pauk im je odnio auto. Šokirani otac otišao je u sjedište Zagrebparkinga. Znak pristupačnosti našao je na podu pokraj sjedala vozača i ne zna se je li pao na pod na parkiralištu bolnice ili dok je pauk odvozio auto. No bez obzira na sve dokumente u Zagrebholdingu su ustrajali na plaćanju koje je otac odbio i preuzeo automobil.

ŽALILI SE PA ZAVRŠILI NA SUDU

'Odmah smo se žalili, ali smo uplatnicu ponovno dobili. I drugi put smo napisali žalbu uvjereni da će time sve završiti. Uslijedilo je zatišje, do prošle godine, kad smo od javnobilježničkog ureda u Zagrebu primili ovrhu na Lanino ime za neplaćanje 800 kuna. Nazvala sam bilježnika i pitala ga je li svjestan da je ovršio dijete i invaliditetom. Ostao je preražen ali je rekao da je jedina procedura žalba na ovrhu te da mora sve poslati na sud, priča Dženita. Sve je otišlo u sudski proces, a Lazarevići su zatražili da se predmet preseli na Općinski sud u Dubrovniku.

Sad Lazarevići čekaju presudu, koja će biti objavljena 22. veljače. Prije toga sud je tražio da se plati 100 kuna sudskih troškova za žalbu, što je Lana i platila od svoje invalidnine. Kad je pauk odnio auto, u njemu je bila cijela Lanina aparatura, vrijedna 200 tisuća kuna, te svi njezini lijekovi.

U Zagrebholdingu tvrde da je policajac izdao naredbu za premještanje vozila, a oni bi od svojih potraživanja odustali da je MUP naredbu stornirao.

Ova priča dospjela je na naslovnu stranu tiskanog izdanja 24 sata, odakle je i preuzeta.

Dženita Lazarević predsjednica je udruge 'Poseban prijatelj' koja brine o djeci s posebnim potrebama, educira i pomaže njihovim roditeljima.

Popularni Članci