'NIJE NAM SVEJEDNO!' Ovo su klaunovi iz Mokošice koji su isprepadali i djecu, i odrasle

Autor: Ivona Butjer Mratinović
 Strašni klaunovi o kojima u nacionalnim i svjetskim medijima ima podosta govora pojavili su se i u Mokošici, ali su ubrzo pronađeni.

Klaunovi su viđeni jučer u večernjim satima u blizini Osnovne škole Mokošica što je šokiralo djecu. Navodno su na igralište postavili i lutku za koju su djecu uvjeravali kako je mrtva osoba, no brzom intervencijom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odgovorni su pronađeni nedugo nakon dojave. Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, riječ je o djeci od 12 i 13 godina, no po Mokošici su se pojavila nagađanja kako nisu jedini te kako postoji i odrasla osoba koja je također navodno viđena.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako su se pojavile dvije osobe maskirane u klaunove na području Mokošice.

'Utvrđen je njihov identitet i radi se o dvoje djece mlađe od 14 godina te u konkretnom slučaju nema elemenata za postupanje temeljem Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira već se radi o postupanju koje treba riješiti kroz odgojno-obrazovne institucije koje će biti obaviještene o ovom slučaju,' potvrdili su iz PU DNŽ za Dubrovački dnevnik.

Međutim, po Mokošici se govori kako je navodno viđena odrasla osoba maskirana u klauna u naselju, na rijeci, ali i na magistrali gdje je navodno stopirala te pobjegla kad se automobil zaustavio. Ipak, iz PU DNŽ su kazali kako nisu zaprimili dojavu kako je takva osoba viđena.

Navedni događaj uistinu je uplašio djecu pa su se na društvenim mrežama javili i njihovi roditelji koji tvrde kako su ona preplašena i kako nakon traumatičnog događaja nisu mogla zaspati, a svejedno nije ni odraslima koji sada, kako su kazali za Dubrovački dnevnik, 'tri puta provjeravaju jesu li zaključali ulazna vrata'.

Obzirom kako se sa sigurnošću ne može potvrditi kako je u slučaj bila upletena i starija osoba, dio Mokošana tvrdi kako je riječ o neslanoj šali djece koja su se povela za ružnim trendom i kojoj ne treba pridavati pozornost. Ipak, brojne majke osuđuju navedeni postupak jer su se njihova djeca itekako preplašila, a i same su skeptične zbog pojave priča o odraslom klaunu za što, ponavljamo, ipak ne postoji službena potvrda.

Inače, ružan trend se nedavno počeo pojavljivati diljem svijeta prilikom kojeg se počinitelji maskiraju u klaunove te iskaču iz grmlja, mašu noževima, trče za ljudima, plaše školarce, skaču pred bicikliste.

Popularni Članci