PLANULO U CRNOJ GORI Dim se cijelo jutro osjeti na području Konavala, gori brdo 300 metara od hrvatskog teritorija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Gerda Metković
Jučer oko 15 sati izbio je požar na području Crne Gore, na brdu Bjelotina, oko 400 metara od granice s Hrvatskom. Požar je, s crnogorske strane, najbliži mjestu Sutorina, dok je prvo mjesto u blizini, na hrvatskom teritoriju, selo Bani.

Prema riječima Maria Maguda iz Vatrogasne zajednice Općine Konavle, požar je još uvijek aktivan. 'Vatra se trenutno širi u dva pravca. Jedan pravac ide istočno, odnosno, dalje prema teritoriju Crne Gore, dok se drugi, zapadni, polako širi prema Hrvatskoj. Međutim, još uvijek se zadržava nekih 300 metara od granice', kazao je Magud.

Istaknuo je kako je vjetar, trenutno, povoljan, odnosno kako glavninu požara gura sjeverno, prema vrhu uzvisine na kojoj je aktivan. 'Teren, na kojem trenutno gori je potpuno nepristupačan za vatrogasce. Jednostavno, tu ne mogu učiniti ništa ni crnogorski ni naši vatrogasci. Požar se svakako nadzire, a ja moram naglasiti kako nekog znatnijeg širenja zaista nema. Isto tako, ne mogu reći ni da je situacija bajna. Ako se širenje, ma koliko ono lagano bilo, nastavi, kroz neko dogledno vrijeme, vatra bi mogla doći i na naše područje', rekao je Magud.

Inače, plamen je sinoć bio vidljiv iz Konavala, a cijelo jutro na konavoskom području osjeti se miris dima.

DD

Popularni Članci