PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KATANIĆA Zbog slučaja razbojništva u stanu na Depozitu prijeti mu do 12 godina zatvora

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je ovog tjedna podiglo optužnicu protiv Damira Katanića (44) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva. 

Kazneno djelo se odnosi na članak 130, stavak 2, prema kojem mu prijeti od tri do 12 godina zatvora. 

'Okrivljenika se tereti da je 12. rujna 2017. oko 18,00 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u jedan stan u Dubrovniku i uperio u zatečenu ženu pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima. Oštećenica mu je, u strahu, predala jedan metalni sef u kojem je bilo 22.000 eura, 30.000,00 kuna, 7.000,00 kuna, 900 američkih dolara i pet funti, te jedna kuverta u kojoj je bilo 350 eura (sve od vlasnika stana), koje je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora koji mu je i produljen zbog opasnosti da će ponoviti istovrsno kazneno djelo, objavio je DORH. 

Podsjetimo, Katanić je optužen kako je uz ozbiljne prijetnje pištoljem djevojci M.S. (28), iz stana na Depozitu otuđio metalni sef u kojemu se nalazila veća količina novca koja je pripadala njezinom dečku Žarku Knegu.

Navedeni je otprije poznat policiji i pravosudnim tijelima, a uhićen je i u okviru međunarodne akcije 'Gladius' usmjerene prema razbijanju lanca trgovine drogom. 

Vezane vijesti: 

-Policija službeno riješila slučaj oružane pljačke na Depozitu

-DOZNAJEMO Ovo su privedeni osumnjičenici za oružanu pljačku stana na Konalu

-VRIJEĐAO I PLJUVAO NOVINARE Katanić priveden zbog sumnje za oružanu pljačku stana na Konalu (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci