SLUČAJ RAZBOJNIŠTVA NA KONALU Damir Katanić se vratio u pritvor, Vrhovni sud uvažio žalbu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Damir Katanić (44) koji je osumnjičen za počinjenje oružane pljačke stana na Gornjem konalu vraćen je u pritvor. Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku i sudac Pero Miloglav. 

'Vrhovni sud RH uvažio je žalbu županijskog Državnog odvjetništva i osoba se od 4. prosinca nalazi u istražnom zatvoru,' kazao je Miloglav. 

Podsjetimo, Katanić je sredinom rujna pušten da se brani sa slobode. 

Katanić je osumnjičen kako je 12. rujna oko 18:00 sati počinio oružanu pljačku stana u kojemu se nalazila djevojka M.S. Sumnjiči se kako je, uz ozbiljne prijetnje pištoljem, otuđio metalni sef u kojemu se nalazila veća količina novca koja je pripadala njenom dečku Žarku Knegu.

Katanić je priveden nekoliko dana nakon počinjenja pljačke za koju je osumnjičen, a tijekom privođenja je reagirao poprilično burno, vrijeđajući i pljuvajući na novinare.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je sredinom listopada podiglo optužnicu protiv Katanića zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva. Kazneno djelo se odnosi na članak 130, stavak 2, prema kojem mu prijeti od tri do 12 godina zatvora, ako mu se dokaže krivnja. 

'Okrivljenika se tereti da je 12. rujna 2017. oko 18:00 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u jedan stan u Dubrovniku i uperio u zatečenu ženu pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima. Oštećenica mu je, u strahu, predala jedan metalni sef u kojem je bilo 22.000 eura, 30.000,00 kuna, 7.000,00 kuna, 900 američkih dolara i pet funti, te jedna kuverta u kojoj je bilo 350 eura (sve od vlasnika stana), koje je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora koji mu je i produljen zbog opasnosti da će ponoviti istovrsno kazneno djelo,' objavio je tada DORH. 

Popularni Članci