SUĐENJE ZBOG PLJAČKE POŠTE 'Ukrasti 6 milijuna, vratiti dugove, početi zdravi život, renovirati stan...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , LK/Dubrovački dnevnik, Nikša Grljević
Na Županijskom sudu u Splitu prema optužnici USKOK-a, pregledom dosjea s računala nastavljen je postupak protiv ekipe koja je planirala počiniti pljačku Pošte u Dubrovniku, a koji su uhićeni tijekom  policijske akcije kodnog naziva "Bonita", provedene polovicom 2015. godine, kada su sva četvorica optuženih uhićena. Za planiranje oružane pljačke, osim policijskog službenika Mile Pavlovića, terete se: konobar Vedran Majić, djelatnik pošte Nedjeljko Milić i Luka Pušić.

"Nakon pljačke 6 milijuna početi se zdravo hraniti i ići u teretanu" dio je planova ispisanih u dokumentima s računala Mile Pavlovića, prometnog policajca optuženog da je s još tri osobe planirao oružanu krađu točno na dan kada je novac za mirovine trebao biti u sabirnom centru glavne zgrade Hrvatske pošte u Vukovarskoj ulici u Dubrovniku, piše Slobodna Dalmacija čiji su novinari nazočili nastavku suđenja. 

Na ročištu u Velikoj dvorani u ponedjeljak dokazni postupak pratio je samo Vedran Majić. Prvooptuženi Mile Pavlović  ispričao se zbog nedolaska unaprijed zakazanim liječničkim pregledom, Nedjeljko Milić nije se pojavio, a njegov odvjetnik izjavio je da nije s njim u kontaktu, dok je Luka Pušić  svom odvjetniku u 7,22 sati poslao SMS poruku kako mu se automobil pokvario u Pločama te čeka asistenciju na cesti.

Kako zakon omogućava da se bez njih nastavi glavna rasprava, sudski informatičar je preko velikog ekrana reproducirao dokumente s Pavlovićeva računala koje je zaplijenjeno i pregledano tijekom istrage.

Prvo je prikazana fotografija skice tlocrta pošte s planom evakuacije i rasporedom prostorija sabirnog centra, za koji USKOK tvrdi kako mu je dostavio Milić kao djelatnik pošte.

Nakon toga odgledane su videosnimke na kojima su: prilaz zgradi pošte, ulaz u zgradu te redom svi hodnici i prostorije kojima treba prolaziti da bi se došlo do plijena. Zatim se nižu brojni dokumenti u kojima je Pavlović u maniri vojnog stratega pokušao predvidjeti sve što će trebati napraviti prije, tijekom i nakon pljačke milijuna.

Prvi pisani dokument naslovljen je "pitanja za Geđu", što USKOK smatra da se odnosi na optuženog Mijića. Nižu se pitanja: je li se što promijenilo s postupkom oko ključa sefa, priča li se što po objektu negativno za nas, treba li dodatno dogovoriti predaju novca.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 

NEUSPJELA PLJAČKA ŠEST MILIJUNA IZ POŠTE Pavlović, Majić, Milić i Pušić ostaju u istražnim zatvorima (FOTO/VIDEO)

SPRIJEČENA VELIKA PLJAČKA Pomno isplanirali nezapamćeno razbojništvo, policija otkrila detalje (VIDEO)

AKCIJA 'BONITA' IDE DALJE Oni su planirali najveću pljačku u novijoj povijesti Dubrovnika (FOTO/VIDEO)

NASTAVLJA SE BONITA: Uhićeni policajac planirao i pljačku pošte?

AKCIJA BONITA: Privedeni osumnjičeni (FOTO)

AKCIJA BONITA: Dubrovački policajac dilao kokain, uhićen i konobar

BURNA NOĆ NA VOJNOVIĆU: Policija u još jednom kafiću (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci