TRAGEDIJA KOD MOSTARA 'U padu zrakoplova poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Pet ljudi, među kojima su troje djece, jedna mlađa osoba i pilot poginuli su u subotu popodne u padu malog sportskog zrakoplova nedaleko od Mostara.

"U padu zrakoplova poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba", izjavio je za Hinu ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda.

On nije mogao reći što je uzrok pada zrakoplova dodajući da će se to utvrditi u istrazi koju će provesti državna Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Iz ove agencije za Hinu nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu.

"Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15:53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BHANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestili sve službe na terenu", rekli su za Hinu iz BHANSA-e.

Na mjestu pada zrakoplova u južnoj zoni Mostara između naselja Jasenica i kompanije Aluminijski kombinat nalazi se veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca a policija je ogradila širi prostor.

Tijekom dana u zračnoj luci Mostar organizirana je manifestacija "Dani otvorenih vrata" tijekom koje su izvođeni skokovi iz zrakoplova, te panoramski letovi iznad Mostara. (Hina)

Izvor: dnevnik.hr

Popularni Članci