DUBRAVKA ŠUICA Ponosna sam što HDZ i ja osobno podupiremo ideju izgradnje Pelješkog mosta od samog njezinog začetka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dubrovackidnevnik.hr arhiva
Iz dubrovačkog HDZ-a pohvalili su se pitanjem koje je Europskoj komisiji postavila zatupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica. Naime, kako stoji u priopćenju Šuica je od hrvatskih zastupnika to prva napravila. U pisanom upitu tražila je Šuica konkretniji i jasniji stav Europske komisije oko izgradnje 'Europskog-Pelješkog mosta'.

Šuica je istaknula zadovoljstvo time što je Europska komisija prepoznala ovaj strateški projekt za koji je predstudija izvodivosti financirana putem IPA fonda, te je naglasila da je Pelješki most najprikladnije rješenje za prometnu povezanost Dubrovnika i juga Hrvatske s ostatkom Hrvatske. Sukladno mišljenju većine građana Hrvatske navela je da je 'Europski-Pelješki most' jedini način kako bi se postigao teritorijalni kontinuitet Hrvatske i Europske unije.


Šuica je Europskoj komisiji postavila dva ključna pitanja:
-Koji je službeni stav Komisije po pitanju izgradnje 'Europskog-Pelješkog mosta?
-Kada možemo očekivati sljedeće konkretne korake vezane uz ovaj vitalni projekt Pelješkog mosta?

-'Ponosna sam što HDZ i ja osobno podupiremo ideju izgradnje Pelješkog mosta od samog njezinog začetka. Također izražavam zadovoljstvo što je ovaj projekt prepoznat i od strane Europske komisije, dok s druge strane izražavam žaljenje što je ova Vlada nepotrebno gubila dragocjeno vrijeme ignorirajući potrebu svih stanovnika Dubrovačko – neretvanske županije', rekla je Šuica.


 

Popularni Članci