DUBROVAČKI HSP-AS O SAMOUBOJSTVU ZVONKA BUŠIĆA Bio je razočaran u aktualnu vlast!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija, croatia.org
U Rovanjskoj kod Zadra jutros je pronađen mrtav hrvatski emigrant Zvonko Bušić. Bušić se ubio vatrenim oružjem u svojoj kući u šest sati ujutro. Večernjem listu je to potvrđeno iz zadarske policije, a neslužbeno se doznaje kako je samoubojstvo izvršeno hicem iz pištolja.  Njegova supruga je, kako Večernji doznaje iz policijskih izvora oko 6 sati ujutro nešto čula, no nije shvatila da je to pucanj. Oko 7 sati ga je pronašla u kupatilu. Policija obavlja očevid.

'Dobili smo vijest o tragičnoj smrti Zvonka Bušića rano jutros, puno prije nego su to mediji objavili. U svakom slučaju to je jedna tužna vijest za članove stranke čiji je i gospodin Bušić donedavno bio član', rekao je za Dubrovački dnevnik predsjednik dubrovačke podružnice HSP-a dr. Ante Starčević, Slobodan Vukotić.

Još uvijek je malo detalja oko okolnosti koji su ovog kontroverznog hrvatskog emigranta natjerali na očajnički čin. Slobodan Vukotić stoga nije htio opširnije komentirati, ali ipak je rekao kako vjeruje da ga se razlozi mogu kriti u razočarenju u aktualnu hrvatsku politiku. 'Duboko suosjećamo s njegovom obitelji', zaključio je Vukotić. 

Zvonimir Bušić jučer je bio u Udbini povodom proslave Dana hrvatskih mučenika, a oni koji su bili uz njega kažu kako ništa nije upučivalo na to da bi se oduzeo život. Motivi koji su ga naveli na ovakav čin su potpuna nepoznanica.

Zvonko Bušić je hrvatski emigrant, koji je u američkom zatvoru odležao 32 godine zbog pogibije policajca i otmice aviona kojom je htio upozoriti svijet na položaj Hrvatske u Jugoslaviji.

U Hrvatsku se vratio u srpnju 2008. godine da bi se 2010. politički aktivirao u sranci  HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić.

P.I. (izvor: Večernji list)

U kolovozu 2011. objavio je da se povlači iz političkog života jer nije uspio u naumu ujedinjavanja domoljuba.
 

Popularni Članci