'Dubrovačkim dogovorom' štite se interesi Aarona Frenkela

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dubrovackidnevnik.hr
Pojačana predstavnicima Zelene akcije, Inicijativa Srđ je naš reagirala je na tzv. 'dubrovački dogovor' kojim je u subotu konstituirano Gradsko vijeće. Koaliciju HDZ-a, SDP-a i HNS-a vide kao interesnu i kratkog vijeka. Jedini cilj ovakve lijevo-desne koalcije jest donošenje UPU-a Srđ kojemu uskoro ističe rok za upotrebu.

-O nikakvom nadilaženju stranačkih interesa se ovdje ne radi, rekao je Đuro Capor. Jedini interes kojeg gradski vijećnici ovim dogovorom štite jest onaj investitora Aarona Frenkela.



Naime, ukoliko se predmetni UPU do 22. kolovoza ne izglasa na Gradskom vijeću moralo bi se ići u ponovnu izradu koja bi konačno omogućila revidiranje ovog nekreteninskog projekta, upozorio je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.



Podsjetili su kako se krajem travnja preko 10.000 građana izjasnilo protiv predloženog projekta na Srđu. -Sklapanjem neprincipijelne koalicije maske su napokon pale. U budućnosti možemo očekivati daljnje napade na javna i zajednička dobra, rekao je predstavnik Inicijative Luko Piplica.


-

 

Iz Inicijative Srđ je naš i Zelene akcije najvljuju daljnu borbu u zaštiti javnih dobara i interesa građana Dubrovnika.

 

Popularni Članci