DUBROVČANIMA DOZLOGRDILO Preko Facebooka traže ukidanje serije 'Zora dubrovačka'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Negativne reakcije Dubrovčana na premijeru serije Zora dubrovačka koja je jučer prikazana na programu Nove TV ne jenjavaju. Tako je, prije nešto više od sat vremena, na Facebooku osnovana grupa pod nazivom 'Ukidanje serije Zora dubrovačka' gdje se, kako sam naziv govori, traži povlačenje telenovele s malih ekrana.

Podsjetimo, razlozi se prvenstveno odnose na čudne naglaske koji se mogu čuti unutar same serije, a koji su, kako kažu Dubrovčani, dosta sličniji crnogorskom ili čak trebinjskom, nego dubrovačkom govoru. Osim toga, Dubrovčane je zasmetalo i to što se u seriji pojavljuju proizvodi koji početkom 90-ih nisu ni postojali, kao i likovi koji nisu odjeveni u skladu sa svojim vremenom. Sama radnja se bazira, kako većina njih tvrdi, na već viđenoj priči koja je poprilično plitka.

U konačnici, najviše im smeta što su njihove traume, šokovi i tužna sjećanja vezana uz Domovinski rat koji se odvijao na ovom području svedeni na jeftinu telenovelu koja nema baš puno veze s ružnom i bolnom stvarnošću koju su Dubrovčani početkom devedesetih proživljavali. Negativne komentare su osim Dubrovčana, dali i branitelji o čemu je Dubrovački dnevnik već pisao, a što možete pročitati ovdje.

I.B.

Popularni Članci