Grad Dubrovnik financirao uređaj za prebacivanje teško ozlijeđene 18-godišnjakinje u zagrebačku bolnicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: bolnica-du.hr
Grad Dubrovnik financirao je uređaj za izjednačavanje tlakova kako bi teško ozlijeđena 18-godišnjakinja koja je nastradala u prometnoj nesreći mogla biti prebačena u zagrebačku bolnicu.

Uređaj koji vrijedi 35 tisuća kuna trebao bi stići već sutra, a on će pomoći i ostalim potencijalnim pacijentima kako bi sigurnije bili prevezeni u splitsku, zagrebačku ili neku drugu bolnicu.

‘Grad Dubrovnik voljan je pomoći oko financiranja uređaja koje mi ne bismo mogli nabaviti regularnim putem,’ kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić. Kako kaže, nabavu uređaja su zahtijevali kirurzi i anesteziolozi i dubrovačka bolnica bi ga svakako dobila, no ovaj je slučaj samo dodatno ubrzao taj proces.

Iako je prvotno bilo govora kako će djevojka biti prebačena u splitsku bolnicu, Ferri Certić je kazao kako će to ipak biti zagrebačka. Također je kazao kako je djevojka i dalje u teškom stanju, no danas ipak nešto bolje.

Podsjetimo, djevojka je ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći prilikom slijetanja automobila s ceste, pored Mljekare u Župi dubrovačkoj.
 

Popularni Članci