Antun Pravedan: ‘Bupić je ucjenjivao gradonačelnika nizom rukovodećih mjesta i zato smo ušli u pregovore s HDZ-om’

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić/ Dubrovački dnevnik
‘Ja sam na sjednici kazao kako u posljednjih deset godina USKOK nije pronašao nezakonitosti u kupovini zemljišta na Srđu pa tko sam onda ja da taj projekt nazivam kriminalnim?’, riječi su kojima je Antun Pravedan prokomentirao napis na jednom lokalnom portalu, a koji tvrdi kako je navedeni HNS-ovac do ‘jučer’ bio protiv golfa, a danas ga naziva projektom koji je ipak na dobrobit građana.

‘Takvi napadi za mene su zapravo najobičnija frustracija,’ prokomentirao je. Također je odgovorio i na navode kako je krivce za lošu percepciju o projektu golfa na Srđu pronašao među novinarima. ‘Nije točno kako sam se na jučerašnjoj sjednici obrušio na sve novinare. Obrušio sam se samo na one koji u vrijeme najvećeg lopovluka i zatvaranja tvrtki u gradu nisu reagirali na takvu situaciju. Nisam se mogao obrušiti na sve novinare, budući da veliki broj sadašnjih novinara tada nisu ni bili novinari,’ izjavio je.

U komentarima ispod navedenog napisa Matko Bupić iz Laburista upitao je Pravedana što mu može reći o njegovom zaklinjanju kako će prije ruku odsjeći nego ju podići za koaliciju s HDZ-om što je, kako tvrdi Bupić, izjavio pred više svjedoka na taraci Umjetničke galerije 10. srpnja navečer. ‘U tom trenutku ja nisam znao kako Matko Bupić ucjenjuje gradonačelnika nizom rukovodećih mjesta u Gradu, nadzornim odborima i upravnim vijećima. S druge strane, HDZ se ponašao sasvim korektno tijekom pregovora,’ pojasnio nam je Pravedan.

Navedeni je HNS-ovac poznat i po tvrdnji kako Most dr. Franja Tuđmana treba preimenovati u Most Dubrovnik. ‘Apsolutno ostajem pri tom mišljenju,’ kazao nam je Pravedan.
 

Popularni Članci