BAKIJA-KONSUO POJASNILA Znate li što je zapravo 'mljetska bolest'?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: I.M./Portal Oko
Promocija knjige 'Mal de Meleda-Mljetska bolest' Ane Bakija-Konsuo, dermatovenerologinje i nastavnice na studiju Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku, održala se sinoć u Sveučilišnom kampusu.

- Mogu reći da je knjiga Mal de Meleda kruna moga rada i rezultat dugogodišnjeg znanstvenog i stručnog interesa - kazala je autorica Bakija-Konsuo i naglasila kako joj je poticaj za pisanje knjige bila ljubav prema Mljetu i Mljećanima, i prema toj stigmi koja je njih opterećivala svo ovo vrijeme.

 - Mljetska  bolest je dobila ime po prekrasnom otoku i s njim je neraskidivo povezana. Često svojim pacijentima znam reći kako bolest dođe nepozvana, iako zna da je nigdje ne vole.  Ova bolest koja je relativno bila rijetka tijekom povijesti  i danas zaokuplja pažnju brojnih znanstvenika i istraživača -objasnila je Bakija-Konsuo i dodala kako tijekom zadnjih godina na otoku Mljetu zbog bolje prosvijećenosti stanovnika ima sve manje oboljelih.

- Htjela sam napraviti knjigu koja neće biti tipičan sveučilišni udžbenik, nego štivo i za širu javnost. Rezultat je jedna atipična knjiga sa modernim dizajnom-zaključila je autorica Ana Bakija-Konsuo. 

Na kraju promocije autorica se zahvalila svima koji su pomogli u pisanju, objavljivanju i promociji knjige.

Izvor: Portal Oko

Popularni Članci