ĆAĆA SE VRAĆA: Tko je 'Ćaća' kojem Dubrovčani uplaćuju lovu?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ćaća se vraća
Facebook grupa, 'Ćaća se vraća', posvećena liku i djelu Iva Sanadera, postala je viralni hit. 

 Skupivši dosad više od 30.000 lajkova, najviše zahvaljujući zabavnim montažama koje "Ćaću" stavljaju u razne situacije, kako mu i priliči, budući da je on svemoguć i Dubrovčani su 'lajkali' ovu stranicu. 

Čak štoviše, mnogi su ĆAći odličili i poslati razglednicu i koju kunu kako bi jedini ĆAća što lagodnije proveo vrijeme u remetinečkom kazamatu. 

Ekipa koja izrađuje montaže i koja je zaslužna za cijeli koncept sastavljena je u potpunosti od Splićana, a o svojoj "misiji" za Index su kazali:

"Sve je počelo kod nas u kvartu, gdje postoji skupina starijih ljudi koji stvarno vjeruju u nevinost Ive Sanadera. Njihova odanost i predanost bila nam je inspiracija - pisali su mu pjesme, čak i odlazili u Remetinec u posjet". Kao što je spomenuto, akcija se s Facebooka proširila i u stvaran život, a o tome naši sugovornici kažu: "Osim online podrške nedavno smo pokrenuli i akciju u stvarnom životu: pozvali smo ljude da šalju Ćaći razglednice u zatvor, neka zna da ga mnogi vole i željno iščekuju njegov povratak".

Popularni Članci