ČISTOĆA PRATI TEHNOLOGIJU Nabavljaju se GPS uređaji i povećava se učinkovitosti svih vozila na rutama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Čistoća prati najnovija tehnološka dostignuća, a to su još jednom pokazali sklapanjem ugovora o suradnji sa tvrtkom GDi GISDATA koja je inovativni ponuđač proizvoda i platformi u području geoinformacijskih sustava. Vođeni načelom dobrog gospodarstvenika u Čistoći su prepoznali potrebu za učinkovitijim upravljanjem voznim parkom koji uključuje više od 60 vozila. 

Prva aktivnost je bila mapiranje svih lokacija odlagališta kao i spremnika za sve vrste otpada koji se prikuplja na javnim površinama ali i u prostorima korisnika. Kako optimalno opslužiti više od 720 lokacija odlagališta pitanje je na koje u traženju odgovora mogu pomoći GIS alati i rješenja. 

Projektni zadatak je uključivao i obavezu zakonskog prikupljanja različitih vrsta otpada iz više od 1.800 spremnika, povećanje učinkovitosti svih vozila na rutama, smanjenje troškova održavanja i naravno emisije CO2, a odgovor na sva pitanja je pronađen kod tvrtke koja posluje u jedanaest vremenskih zona diljem svijeta i specijalizirana je za ovo područje - GDi GISDATA.

GDi Auto nadzor PLUS obuhvaća sustav za praćenje flote primjenom GPS uređaja koji se ugrađuju u vozila, aplikativno rješenje za upravljanje sustavom i izradu definiranih izvještaja i sustav praćenja troškova vozila, servisa vozila te rutiranje koji direktno utječu na povećanje učinkovitosti i bržu intervenciju Čistoće kao i na unapređenje sustava gospodarenja otpadom.

Uvođenje sustava u cijelosti je planirano do kraja prosinca ove godine.

Popularni Članci