Delegacija iz Japana na radnom sastanku s gradskim pročelnicima o problemima otoka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Privremena pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Marko Miljanić primili su danas u radni posjet peteročlanu delegaciju iz japanskog Centra za razvoj i promociju japanskih otoka (Center for Research and Promotion of Japanese Islands).

Cilj održanog sastanka je razmjena iskustava s otočkim destinacijama, razgovori o aktualnim problemima i povezanosti osobito za udaljene otoke kao i najvećim izazovima s kojima se susreću stanovnici na otocima.

Privremena pročelnica Jelena Lončarić upoznala je delegaciju iz Japana s otocima koji su pod administrativnom nadležnošću Grada Dubrovnika kao i s njihovim specifičnostima.

Kao jedan od najvećih problema na otocima, privremena pročelnica Lončarić istaknula je odvodnju otpadnih voda ističući kako rješavanje tih problema predstavlja veliki izazov za lokalnu samoupravu. Lončarić je kazala i kako je u izradi novi Zakon o otocima kojim će se definirati točni čimbenici i akteri koji će omogućiti daljnji razvoj otoka.

Privremeni pročelnik Marko Miljanić upoznao je delegaciju s turističkim podacima Dubrovnika ističući kako dobri turistički rezultati nose sa sobom i nove izazove koje je potrebno što prije svladati jer turizam predstavlja glavnu gospodarsku granu kako u Dubrovniku tako i na otocima.

Delegaciju iz japanskog Centra za razvoj i promociju japanskih otoka (Center for Research and Promotion of Japanese Islands) zanimala je i povezanost otoka s Dubrovnikom kao i oblici i načini realizacije odgojno–obrazovnih institucija na otocima te liječnička skrb.

Popularni Članci