DOBRE VIJESTI ZA DJELATNIKE U KULTURI Krenula izrada novog kolektivnog ugovora (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicama održala je danas radni sastanak s predstavnicima članova Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, a tema održanog sastanka bio je prijedlog novog kolektivnog ugovora za djelatnike ustanova u kulturi Grada Dubrovnika.

Na održanom sastanku istaknuto je kako je cilj zajedničkim dijalogom te argumentiranom raspravom usuglasiti odredbe novog kolektivnog ugovora na zadovoljstvo svih uključenih strana.

Zamjenica Tepšić kazala je kako Grad Dubrovnik prati potrebe svojih kulturnih ustanova i brine o kvaliteti provođenja kulturne politike.

"Sigurno je da svi želimo biti zadovoljni ishodom ovih pregovora i upravo zato moramo uložiti puno truda i strpljenja kako bi krajnji ishod bio kolektivni ugovor kojim će biti zadovoljni ne samo Grad kao poslodavac već i djelatnici u kulturnim ustanovama. Uvijek može biti poboljšanja i promjena koje vode boljem statusu i upravo to želimo postići na ovim radnim sastancima", istaknula je zamjenica Tepšić dodajući kako je cilj novog kolektivnog ugovora uskladiti materijalna prava djelatnika u kulturnim ustanovama s kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Dubrovnika.

Glavna tajnica Sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić pozdravila je stav Grada Dubrovnika ističući kako su njihova iskustva i dosadašnja suradnja s Gradom uistinu pozitivna. Naglasila je da kolektivni ugovori uvode red ne samo unutar Grada kao poslodavca već i unutar samih ustanova.

Na prijedlog glavne tajnice Pilić na današnjem sastanku se započelo s čitanjem prijedloga ugovora kako bi se definiralo koji dijelovi su sporni, a koji nisu te kako bi se krajnji stavovi usuglasili sa svim predstavnicima članova Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi te u konačnici predstavili Gradu Dubrovniku.

Nakon usuglašavanja stavova članova Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi vezanih uz pojedine dijelove novog kolektivnog ugovora održat će se novi sastanak na kojemu će se nastojati riješiti sve nedoumice koje se mogu pojaviti.

Zamjenica Tepšić kazala je i kako je cilj ove Gradske uprave što prije provesti sve potrebne radnje, završiti proces pregovaranja i potpisati sporazum.

Popularni Članci