DONOSIMO! Oni bi se mogli naći na čelu gradskih tvrtki i upravnih odjela

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Nakon osam godina HDZ se vratio na vlast u Dubrovniku, a s promjenom vlasti naveliko se spekulira i o novih direktorskim funkcijama na čelu gradskih tvrtki, kao i o novim pročelničkim imenima. Novi gradonačelnik Mato Franković na današnjoj je konferenciji za medije najavio smjenu svih sadašnjih direktora gradskih tvrtki, a kako je kazao, obavljeni su i razgovori s pročelnicima svih odjela i svi su stavili svoje mandate na raspolaganje. Imenovani su privremenim pročelnicima do okončanja reorganizacije.

Frankovićev glavni politički oponent na prošlim izborima HNS-ov Valentin Dujmović trenutno obnaša funkciju predsjednika Uprave Vodovoda Dubrovnik, no, kako se nagađa, na tom mjestu bi ga mogao zamijeniti DDS-ov Lukša Matušić koji se ovih dana spominjao i kao mogući novi čelnik HEP-a što je zapravo njegovo područje.


HDZ-ov koalicijski partner Dubrovačka stranka trebala bi zadržati gradsku tvrtku Vrtlar pa se ne očekuju veće promjene po tom pitanju, a na čelu Vrtlara trebala bi ostati Alma Majstorović. HNS-ov Vedran Kunica napustit će čelno mjesto u Sanitatu gdje bi ga, kako se spekulira u političkim krugovima, trebao naslijediti Tomislav Tabak. Međutim, postoje i nagađanja kako će navedenu funkciju prije Tabaka jedno vrijeme obnašati trenutni predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine i bivši čelnik Sanitata Niko Kapetanić.


Informacije oko čelnog mjesta Čistoće, Libertasa i Lokruma vladajući skrivaju 'kao zmija noge', no nagađa se kako bi se na čelno mjesto Čistoće lako mogao vratiti prijašnji direktor Pero Kaciga. Također, bilo je govora kako će dosadašnji direktor Javne ustanove Rezervat Lokrum i donedavni HNS-ovac Mario Tevšić ostati na čelnom mjestu Lokruma. Po pitanju Domouprave ne bi trebalo biti promjena, gdje direktorsko mjesto obnaša HDZ-ovac Konsuelo Končić.


Po pitanju pročelničkih funkcija, kao najizglednija kandidatkinja za pročelnicu Upravnog odjela za poslove gradonačelnika spominje se Marijeta Hladilo koja obnaša funkciju županijske pročelnice za obrazovanje, a koja bi na tom mjestu trebala zamijeniti Igora Deranju. Na pročelničko mjesto za kulturu u Gradu Dubrovniku mogao bi doći Goran Cvjetinović, viši stručni suradnik za medije i odnose s javnošću u Dubrovačko neretvanskoj županiji, gdje bi zamijenio Anu Hilje. DUSTRA-in Marko Miljanić trebao bi biti novi pročelnik za poduzetništvo, turizam i more, dok bi pročelnik za promet, stanogradnju i razvojne projekte također trebao biti iz redova DUSTRA-e.

Popularni Članci