Dubrovčani odali počast Vukovaru: 'Trebamo cijeniti žrtvu koju su dali kako bi mi danas živjeli' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici Dubrovčani su odali počast vukovarskim žrtvama.

U Vukovarskoj ulici mogao se vidjeti veliki broj mladih i obitelji koji na ovaj način poručuju kako su mislima uz sve stradale. Dio je to akcije "I u mom gradu Vukovar svijetli" koja se održava niz godina.

Anto Tolić, 50 postotni radni vojni invalid, po struci pirotehničar, kazao je kako je za njega ovo "velika večer".

- U teškoj sam obiteljskoj situaciji i večeras palim svijeću za svoje branitelje koji su bili skupa sa mnom u vojsci. Puno želim sreće cijelom Hrvatskoj i volim je najviše na svijetu - poručio je Tolić.

Iris Lončar došla je s kćerkom upaliti vijeću te istaknula kako je "večeras značajan događaj za cijelu državu".

- Ovdje smo došli kako bih kćer od malih nogu podučila da zna cijeniti žrtvu koju su ljudi dali kako bi mi danas mogli živjeti - kazala je Iris Lončar.

I za Đura Musladina, kako je istaknuo, danas je "poseban dan".

- Osobno odajem počast i svake godine obilježim sjećanje na žrtvu grada Vukovara, ali najvažnije je što su škole i braniteljske udruge organizirale edukativne sadržaje da se mladima ukaže kako je ovo veliki dan koji je bitan za Hrvatsku - kazao je Musladin dodavši kako je potrebno cijeniti žrtvu Vukovara.

- Jako puno mi znači ova obljetnica. Lani smo s djecom zapalili svijeće, a tako ćemo i iduće godine. Oni trebaju znati što se dogodilo - rekla je za Dubrovački dnevnik Maja Kristić koja je s obitelji u Vukovarskoj ulici u Dubrovniku upalila svijeće u znak sjećanja na herojsku obranu grada.

Popularni Članci