DUBROVČANIN UPOZORIO: Evo zašto ćemo još skuplje plaćati loš internet

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: LK
Stalni sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura na svom je Facebook profilu objavio pojašnjenje zašto će se loš internet plaćati još skuplje. 

'Danas je, nakon duge i teške bolesti, umrla zaštita tržišnog natjecanja u Hrvatskoj. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je praktički monopol HT-u u nepokretnim komunikacijama. Očito iz slučaja Agrokor nismo naučili koliko loše može biti kad se 'svetim kravama' dopusti da, bez obzira na sve i ikoga, rastu i jedu sve oko sebe. 
Sve ovo dovest će do smanjene razine tržišnog natjecanja, a to do još lošijih usluga i većih cijena u nepokretnim telekomunikacijskim mrežama. I onako su nam fiksne telekom usluge među najlošijima i najskupljima u Europi, a u budućnosti ćemo još više zaostajati. Što se mene tiče najbolje je da se AZTN ukine, a ako kojim slučajem to nije moguće da bismo i dalje radi EU ispunjavali formu kako to imamo, onda im obavezno treba promijeniti ime u 'Agencija za zaštitu OD tržišnog natjecanja' - AZOTN. Čisto da ne budemo u zabludi,' objavio je Lubura.  

Popularni Članci