DUBROVNIK KAO NOTTHINGAM Vode se razgovori oko dolaska DiCapria, pogledajte kako će uskoro izgledati Grad (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Na Stradunu se danas započelo s postavljanjem drugog dijela scenografije za snimanje filmskog spektakla 'Robin Hood: The Origins' koji će se početi snimati 21. veljače, a snimanje bi trebalo trajati tri tjedna. Radove na postavljanju kulisa na Stradunu obišao je gradonačelnik Andro Vlahušić. 

'Najatraktivniji dio Robin Hooda će se događati upravo na Stradunu. Do feste sv. Vlaha bi se trebali samo postaviti okviri, kosturi scenografije, za što smo dobili dopuštenje biskupa, nakon čega će Dubrovnik polako početi poprimati izgled Nottinghama. Riječ je o produkciji koja košta oko 90 milijuna dolara, a sama promocija znači i ulaganje od dodatnih 100 milijuna dolara. Inače, film ima budžet od oko 200 milijuna dolara,' kazao je Vlahušić te podsjetio kako je Dubrovnik dosad bio lokacija snimanja brojnih planetarno popularnih filmova, a sada ovo 'prelazi sve okvire koje je Grad dosad imao'.

Kako kaže, Robin Hood će biti puno kompleksniji i puno zahtjevniji projekt te će se snimanje odvijati na više lokacija i trajati tjednima, a trebale bi stići i glumačke zvijezde. Na filmu će raditi 800-tinjak ljudi kada bude u punom pogonu, od kojih mnogi iz Grada i Hrvatske.

'Od Oskarovca Jamiea Foxxa do Eve Hewson i Tarona Egertona, u Dubrovnik bi trebali stići poznati glumci. Razgovaramo i oko dolaska Leonarda DiCapria u Dubrovnik i to su kontakti u visokoj fazi, ali to ovisi o tome kako će teći sama produkcija. Trenutno smo jedan od najjačih filmskih studija na otvorenom jer najnagrađivanija serija i najgledaniji film se snimaju u Dubrovniku,' kazao je.

Film će se velikim dijelom snimati u Dubrovniku dok će se ostatak snimati u filmskom studiju u Budimpešti. Kako tvrdi Vlahušić, ako film bude uspješan, što je ogromna vjerojatnost da će tako i biti, planira se i snimanje nastavaka filma gdje bi Dubrovnik ponovno mogao naći svoje mjesto. 

Vlahušić je pokazao kako bi uskoro mogao izgledati Grad što možete pogledati u fotogaleriji. 

Popularni Članci