DUBROVNIK VEĆ 82 DANA BEZ 'KONKRETNIJE' KIŠE Evo kakvo nas vrijeme čeka i ima li je na vidiku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovnik je već 82 dana praktički bez oborina. 

Prema podacima Daniela Pavlinovića iz Storm Chasers Dubrovnik, u posljednja 82 dana, dakle od 28. svibnja, Dubrovnik je imao 81 suh dan, a tek jedan dan s pojavom kiše. To je bilo 2. srpnja, no tog je datuma palo samo 1.3 milimetara oborina što je praktički zanemarivo.

Čini se kako konkretnijih pljuskova neće biti ni u sljedećem tjednu.

'Promjena pred nama u smislu oborina za Dubrovnik izgleda jako slabašno. Bilo ih je barem dvije ovog ljeta koje su izgledale perspektivnije pa je sve podbacilo. Ono što je sigurno jest da će od nedjelje od kraja dana zapuhati bura s kojom će temperature pasti i opet će biti ugodnije od ponedjeljka, ali oborine, gdje ih i bude, bit će jako lokalizirane i kratkotrajne. Veći dio obale juga Dalmacije lako bi mogao ostati suh. Od ponedjeljka sunčano uz ugodnije temperature, ali vjetrovito uz buru i sjeverozapadnjak. Konkretne kiše nažalost nema na vidiku, sasvim moguće i barem do kraja mjeseca,' objavio je Pavlinović na svom Facebook profilu.

Po pitanju toplinskih valova, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju umjerenu opasnost od toplinskog vala za krajnji jug Hrvatske, dok je ostalih dana neće biti.

Popularni Članci