DUSTRA: Zabrinuti smo zbog otvorenih pitanja u blizini dubrovačkih graničnih prijelaza

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
Neugodno su nas iznenadili stavovi pojedinih zemalja članica EU u vezi spomenute arbitraže, smatraju iz Dubrovačke stranke.

"Naša domovina je dragulj, sjajni dijamant među ostalim europskim zemljama. Ne tako davno, hrabri hrvatski vitezovi su se krvlju borili za slobodu i njenu opstojnost i zato nam je trenutna situacija oko savudrijske vale neprilična. DUSTRA je zabrinuta donošenjem za nas nevažeće presude o arbitraži sa Slovenijom, a neugodno su nas iznenadili stavovi pojedinih zemalja članica EU u vezi spomenute arbitraže, npr., država Beneluxa.

Posebno nas brine dubrovačko područje jer i nas očekuju pregovori i dogovori oko zajedničke granice i rješavanje niza otvorenih pitanja, poput Prevlake i Neuma, sa čak dvije susjedne zemlje, a to su Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Apeliramo na Vladu, predsjednicu i premijera: štitite hrvatske interese, ne podliježite pritiscima niti ne ustupajte teritorij RH za Judine škude! DUSTRA smatra da je ovaj nedavni arbitražni postupak trajno kompromitiran, a kao takav je nevažeći i nepostojeći, osobito jer se Sabor RH izjasnio po tom pitanju i donio odluku. Želimo vjerovati da smo na istoj strani i učinit ćemo sve u našoj moći da osvijestimo širu javnost o važnosti ovih pitanja za našu budućnost."

Željko Raguž

Predsjednik DUSTRA-e

Popularni Članci