'Dužnost je Vodovoda Dubrovnik sudjelovati u svim projektima, davati smjernice i brinuti o interesu građana'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vodovod Dubrovnik / Željko Tutnjević
Nastavno na tvrdnje predstavnika civilnih udruga kako se Uprava Vodovoda Dubrovnik sastajala s investitorima u projekt Golf na Srđu, odgovorili su na pitanja novinara iz Vodovoda Dubrovnik. 

 Interes Grada i građana Dubrovnika, kao i stanovnika ostalih Općina koje su naši suvlasnici, za Vodovod Dubrovnik su na prvom mjestu. Uz to, sve službe Vodovoda na raspolaganju su svima koji trebaju informacije, bilo da je riječ o kućnim priključcima ili o velikim projektima.

Vodovod kao javnopravno tijelo dapače ima obvezu davati uvjete na sve projekte koji se grade ili namjeravaju graditi na području našeg vodoopskrbnog sustava u postupku ishođenja potrebnih dozvola. Stoga se i održavaju sastanci sa svim investitorima kako bi oni svoje projekte uspješno i efikasno uskladili sa zahtjevima naših stručnih službi, a prije nego Vodovod da suglasnost na te projekte.

I dalje ćemo biti na usluzi svim našim sugrađanima i investitorima, jer to je naša obveza. Jednako tako naša obveza je i zaštita interesa cjelokupne zajednice koja se opskrbljuje vodom s naših izvorišta ili koristi naše sustave odvodnje.

Kao što smo već naglasili, zadatak Vodovoda su opskrba vodom i odvodnja te briga o interesima naših vlasnika, a to su građani. Stoga politička spletkarenja i napade u cilju prikupljanja političkih bodova nećemo komentirati.

Popularni Članci