Fortepijano iz Kneževa dvora u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dumus
Dubrovački muzeji i udruga Sve ostalo je glazba u sklopu dugogodišnjeg zajedničkog projekta „Druga strana povijesti“, izradili su multimedijalnu prezentaciju fortepijana iz Kneževa dvora, graditelja Antona Waltera, koja će biti predstavljena u subotu, 23. rujna u 19.30 sati.

Multimedijalna prezentacija, koja se projicira putem tableta postavljenog uz fortepijano, uz povijesni pregled instrumenta, omogućava svim posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja u Kneževom dvoru i reprodukciju video snimaka glazbenih izvedbi na ovom raritetnom glazbalu. Riječ je o prvom muzejskom predmetu u Dubrovačkim muzejima prezentiranom na ovakav način, a u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora predstaviti će ju: voditeljica Kulturno-povijesnog muzeja dr. sc. Vedrana Gjukić-Bender, voditeljica projekta Ivana Jelača, te Ervin Šilić, direktor tvrtke Novena koja je tehnički izradila aplikaciju.

Nakon formalnog dijela prezentacije, program se nastavlja koncertom pijanistice Ivane Jelače i austrijskog umjetnika, baritona Georga Lehnera. Program koncerta konceptualno povezuje Dubrovnik i Beč, a u nastojanju oživljavanja prošlosti, istaknut će se kontinuitet u održavanju kulturnih veza između Hrvatske i Austrije i to u sklopu Godine kulture Austrija-Hrvatska 2017. Suorganizatori koncerta su Austrijski kulturni forum Zagreb i Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik.

Popularni Članci