FRANKOVIĆ S PREDSTAVNICIMA VJERSKIH ZAJEDNICA: 'Dubrovnik je jedinstven primjer suživota različitih religija' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas predstavnike vjerskih zajednica u Dubrovniku.

Gradonačelnik Franković se tako danas sastao s generalnim vikarom Dubrovačke biskupije i katedralnim župnikom don Stankom Lasićem, parohom dubrovačkim Vladanom Perišićem i njegovim suradnicima; svećenikom Stevanom Kovačevićem i đakonom Miroslavom Boškovićem, predsjednicom Židovske općine u Dubrovniku Sabrinom Horović i dubrovačkim imamom Salkanom ef. Herićem.

Prijem je inicirao upravo gradonačelnik želeći se i službeno pobliže upoznati s trenutnim potrebama vjerskih zajednica, ali i njihovim planovima i projektima u bližoj budućnosti u kojima trebaju suradnju i pomoć Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik je poručio kako je Dubrovnik jedinstven primjer suživota različitih religija koje su stupovi na kojima počiva Grad, a nekad i Dubrovačka Republika i kako je taj duh tolerancije, međusobnog poštivanja i suradnje potrebno njegovati kao nešto što je uistinu dragocjeno.

O različitim projektima u kojima je dobrodošla pomoć Grada Dubrovnika, najavljeno je danas, razgovarat će se ubrzo na radnim sastancima.

Popularni Članci