Franković se sastao s predstavnicima Međunarodnog sveučilišta Libertas

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u utorak na inicijalni sastanak predstavnika Međunarodnog sveučilišta Libertas za upise na području Indije i Južne Azije, dekana i sveučilišnog profesora Shailesha Tewaryja. Prijemu su prisustvovale i dekanica Međunarodnog sveučilišta Libertas u Dubrovniku Nada Raič te voditeljica Studentske službe Ivana Bajurin.

Gradonačelnik i njegovi gosti razgovarali su o mogućnostima suradnje najstarijeg privatnog sveučilišta u Hrvatskoj i Grada Dubrovnika u kontekstu inicijativa koje je ovo sveučilište već pokrenulo na području Indije i Južne Azije s ciljem privlačenja izvrsnih studenata koji bi se u našem gradu obrazovali u različitim programima koje nudi Sveučilište Libertas, između ostalih u područjima hotelijerstva gastronomije, diplomacije i međunarodnog poslovanja.

Gradonačelnik Franković je uz dobrodošlicu dekanu Tewaryju i predstavnicama Sveučilišta Libertas izrazio zadovoljstvo izloženim planovima za koje je rekao da obogaćuju ponudu preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih programa u Dubrovniku. „Pokretanjem novih studija, ali i gradnjom Studentskog doma Dubrovnik uistinu postaje sveučilišni grad“, kazao je Franković.

Uz sveučilišni rad, profesor Tewary ima bogato višedesetljetno međunarodno iskustvo rukovođenja velikim sustavima i u to u poljima proizvodnje, trgovine, uslužnih djelatnosti, avijacije, medija i sigurnosti. Bio je regionalni direktor zadužen za ljudske potencijale tvrtke G4S za područje Južne Azije. Jedan je od organizatora i pokretača „Namaste Croatia“, inicijative pokrenute s ciljem promoviranja Hrvatske među turistima Indije, Nepala, Šri Lanke i drugih država Južne Azije  s naglaskom na putovanja u formi iskustva i doživljaja destinacije.

Popularni Članci