Franković se sastao s predstavnicima Udruge DUSAB

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Mato Franković, kandidatkinja za zamjenicu Orlanda Tokić, ravnatelj OB Dubrovnik i kandidat za Gradsko vijeće Marijo Bekić te kandidatkinja dr. Katarina Doršner sastali su se s članicama Udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB.

S tajnicom Udruge, Katarinom Tolja, razgovarali su o problemima s kojima se svakodnevno susreću. Cilj Udruge, naime, je okupiti skrbnike na jednom mjestu, gdje se mogu družiti bez bolesnika kako bi odahnuli od svakodnevice, ali i dnevni boravak, gdje bi oboljeli bivali tijekom dana te imali najbolju njegu s radnim terapeutom i fizioterapeutom.

Tom prigodom Franković je kazao kako je Hrvatska demokratska zajednica u svom programu kao kapitalni projekt naznačila uz Opću bolnicu Dubrovnik kao bolnicu od strateškog interesa za Grad i projekt doma umirovljenika na Medarevu uz kojeg je predviđena realizacija i dnevnog hospicija:

"Potrebna je revizija projekta kojim ćemo uključiti i sve ono što je potrebno za rad Udruge. S istim ćemo započeti odmah po preuzimanju odgovornosti za Grad, a realno vrijeme za ostvarenje svega navedenog jest četiri do šest godina kako bi usluga bila adekvatna i kvalitetna", zaključio je Franković.

Popularni Članci