Akademik Božo Lučić: Grade moj, što Ti sve čine, a mjerodavni šute

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Božo Lučić
Kulinarski akademik Božo Lučić redakciji Dubrovačkog dnevnika uputio je pismo povodom opetovanog odlaganja otpada u povijesnoj jezgri te parkiranja u bliziji Katedrale. Njegovo pismo i apel nadležnima – Gradu Dubrovniku i Konzervatorskom odjelu, prenosimo u cijelosti: 

'Grade UNESCO-a, Grade kulture, Grade najpoznatiji na svijetu, Grade svih gradova, Grade 'tuge i žalosti', a nama se drže predavanja tko čime i kako treba upravljati .

O ovome je već pisano u glasilima javno pozvavši gradsku vlast i konzervatore da ozbiljno shvate problem odlaganja otpada u kontaktnoj zoni, štoviše uz vrata dubrovačke Prvostolnice, i parkiranja u pješačkom prostoru i kontaktnoj zoni Katedrale, i njime se pozabave u okviru svojih ovlasti te da javno objave ako i na koje poteškoće u tom nailaze.

U međuvremenu je stanje postalo još gore. A još uvijek nema ni naznake da Konzervatorski odjel u Dubrovniku išta poduzima.

Prilažem nekoliko fotografija u zadnjih mjesec dana i molim Vas da konačno pristupite rješavanju problema odlaganja smeća i drugoga otpada iza Gospe, oštećivanja zidova Katedrale zabijanjem čavala i vješanjem trgovačke robe o zidove Katedrale te korištenjem Poljane Marina Držića kao parkirališta donošenjem konzervatorskih smjernica za kontaktnu zonu dubrovačke Katedrale i traženjem postupanja komunalnih redara i gradske uprave.

Dičimo se brojem posjetitelja a ne sramimo se čega će oni sve vidjeti, nemar, nekulturu, vandalizam, neodgoj, nebrigu i da ne dužim s epitetima.

Božo Lučić

Cavtat'

Popularni Članci